Do čínskeho Wu-chanu sa pomaly vracia život, karanténu uvoľnili

TA3 SITA
23.3.2020 07:46

V stredočínskom meste Wu-chan, pôvodnom epicentre pandémie nového koronavírusu, povolili obmedzený pohyb obyvateľov po jeho území aj mimo neho. Magistrát mesta oznámil, že obyvatelia, ktorých zdravie v elektronickej databáze klasifikujú ako "zelené" budú môcť opustiť štvrte, kde žijú, ak budú mať dôkaz, že sa vracajú do práce.

Do čínskeho Wu-chanu sa pomaly vracia život, karanténu uvoľnili
SITA/AP

Mestská hromadná doprava obnovuje prevádzku a úrady tiež nariadili rozobratie kontrolných stanovíšť medzi jednotlivými časťami mesta. Osoby, ktoré chcú opustiť Wu-chan a ísť do iných častí provincie Chu-pej, ale nie mimo ňu, môžu požiadať o povolenie, pričom musia predložiť lekársku dokumentáciu vrátane testov na ochorenie COVID-19.

Novým koronavírusom, ktorý spôsobuje zmienené ochorenie, sa celosvetovo nakazilo viac ako 336-tisíc ľudí a vyše 14 600 naň zomrelo. Zatiaľ sa z neho zotavilo viac ako 98 300 pacientov, väčšina z nich v Číne. V krajine zaznamenali viac ako 81-tisíc prípadov, mnoho z nich práve vo Wu-chane, kde sa nákaza po prvý raz objavila. Wu-chan bol prvé mesto, ktoré v dôsledku vírusu uzavreli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok