V Ružinove ordinoval nakazený gynekológ, zákroky presunuli

TA3 TASR
22.3.2020 19:57

Na gynekologicko-pôrodníckej klinike Univerzitnej nemocnice Bratislava v bratislavskom Ružinove ordinoval gynekológ nakazený novým koronavírusom. Na brífingu to potvrdil minister zdravotníctva Marek Krajčí.

"Nemocnica prijala prísne epidemiologické opatrenia a všetky akútne zákroky z kliniky presunuli do nemocníc na Antolskej ulici v Petržalke a na Kramároch," uviedol Krajčí. Lekár bol v kontakte s ďalšími šiestimi zdravotníckymi pracovníkmi u ktorých podľa Krajčího automaticky pristupujú ku karanténnym opatreniam a testovaniu.

Doplnil, že dvaja "nezodpovední lekári" kliniky sa vrátili z lyžovačky v Taliansku, mali príznaky akútneho respiračného ochorenia a pracovali na klinike bez ochranných pomôcok. Výsledky ich testov na koronavírus budú známe večer. "Všetci pevne veríme, že budú negatívne," povedal Krajčí. Ministerstvo bude verejnosť informovať. Ak by boli výsledky zamestnancov pozitívne, podľa neho bude treba dať do karantény veľmi veľké množstvo zdravotníckeho personálu z ružinovskej kliniky.

Hovorkyňa UNB Eva Kliská doplnila, že nemocnica dezinfikovala kontaminované priestory a v súčasnosti realizujú epidemiologické šetrenie a definovanie všetkých kontaktov ľudí s podozrením na ochorenie COVID-19.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok