Vonku iba po dvoch. Nemecko prísne obmedzí sociálne kontakty

TA3 TASR
22.3.2020 18:13

Nemecku sa celoplošne a podľa jednotných pravidiel sprísnia pravidlá pre pohyb občanov na verejných priestranstvách. Dohodla sa na tom kancelárka Angela Merkelová počas telekonferencie s premiérmi všetkých spolkových krajín. Občania sa budú môcť pohybovať v maximálne dvojčlenných skupinách. Výnimku budú mať rodiny a osoby žijúce v spoločnej domácnosti.

Vonku iba po dvoch. Nemecko prísne obmedzí sociálne kontakty
SITA/AP (ilu)

Na uvedených opatreniach sa už pred začiatkom stretnutia dohodli zástupcovia 12 spolkových krajín, konkrétne Bádenska-Württemberska, Berlína, Brandenburska, Brém, Hamburgu, Hesenska, Meklenburska-Predpomoranska, Dolného Saska, Severného Porýnia-Vestfálska, Porýnia-Falcka, Šlezvicka-Holštajnska a Durínska.

Na telefkonferencii sa mali zúčastniť vicekancelár a minister financií Olaf Scholz, minister vnútra Horst Seehofer, minister zahraničných vecí Heiko Maas, minister zdravotníctva Jens Spahn a ministerka obrany Annegret Krampvá-Karrenbauerová.

Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom v Nemecku sa v priebehu 24 hodín zvýšil o 1948 a v nedeľu dosiahol 18.610 osôb. Informoval o tom Inštitút Roberta Kocha. Počet úmrtí na ochorenie COVID-19 spôsobované koronavírusom sa od soboty zvýšil zo 47 na 55. RKI zverejňuje svoje údaje zozbierané z jednotlivých spolkových krajín len raz denne. Z tohto dôvodu sa odlišujú od štatistík, ktoré priebežne zverejňujú médiá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok