O online nakupovanie je vysoký záujem, čo najviac objednávame?

TA3 TASR
22.3.2020 10:47

Záujem o nákup tovarov online sa v súčasnej situácii zvýšil. Spotrebitelia svoju pozornosť sústreďujú najmä na ochranné prostriedky, zvýšený záujem zaznamenali e-shopy aj pri predaji chladničiek, mrazničiek a práčok. Uviedol to výkonný riaditeľ Slovenskej asociácie pre elektronický obchod Jozef Dvorský.

O online nakupovanie je vysoký záujem, čo najviac objednávame?
SITA/AP (ilustračná fotografia)

Väčšina internetových obchodov podľa jeho slov momentálne registruje zvýšený záujem o nákup tovarov online. Dvorský priblížil, že najväčší záujem je o tovar, ktorý chráni spotrebiteľov pred účinkami nového koronavírusu a umožňuje im zvýšiť osobnú bezpečnosť v práci alebo v domácom prostredí. Ide napríklad o rúška alebo ich alternatívy, rukavice, hygienické a dezinfekčné prostriedky, toaletné papiere, ale aj teplomery, čistiace prostriedky do domácnosti a krmivá pre zvieratá. "Zvýšený záujem evidujeme aj pri predaji chladničiek, mrazničiek a práčok," dodal.

Zároveň ubezpečil, že aj internetové obchody sa snažia správať zodpovedne a prijali opatrenia na zvýšenie bezpečnosti a ochrany pred nákazou. "V prvom rade výrazne obmedzili, respektíve zrušili možnosť osobného odberu tovaru a odporúčajú zákazníkom využívať kuriérske služby a služby Slovenskej pošty. Rovnako odporúčajú zákazníkom využívať predovšetkým bezhotovostné spôsoby platby, aby pri platení nedochádzalo k manipulácii s hotovosťou a minimalizovalo sa tak riziko prenosu vírusu touto cestou," poznamenal s tým, že niektoré internetové obchody možnosť hotovostnej platby dobierkou v týchto dňoch úplne pozastavili.

V rámci ostatných služieb zákazníkom boli tiež podľa neho dočasne zrušené vynesenie tovaru do domov a bytov. Internetové obchody zároveň, tak ako iné podnikateľské subjekty, prijali rad interných opatrení na zvýšenie bezpečnosti vlastných zamestnancov a obchodných partnerov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok