Čína má po štyroch dňoch nový domáci prípad koronavírusu

TA3 TASR
22.3.2020 07:41

Čína zaznamenala 46 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 vrátane prvého prípadu lokálneho prenosu infekcie, ktorý eviduje po štyroch dňoch.

V Číne tak pribudlo 45 prípadov, keď obyvatelia prišli infikovaní zo zahraničia, čo je dosiaľ najvyšší takýto počet za jediný deň. Nový domáci prípad nákazy, ktorý krajina nehlásila tri dni po sebe, sa vyskytol v priemyselne vyspelej provincii Kuang-tung a podľa miestnych orgánov je spojený s infikovanou osobou, ktorá prišla zo zahraničia.

V meste Wu-chan, v ktorom sa vírus prvýkrát objavil v decembri minulého roka, a tiež v provincii Chu-pej, kde sa toto mesto nachádza, nezaznamenali žiadny prípad nákazy už štvrý deň po sebe.

Úrady v Pekingu prijali celý rad opatrení, aby zabránili druhej vlne šírenia SARS-CoV-2. Ich súčasťou je povinná karanténa pre všetkých ľudí, ktorí pricestovali do hlavného mesta zo zahraničia, ako aj presmerovanie niektorých letov. Postupy v iných regiónoch sa rôznia.

Čína dosiaľ zaznamenala 314 prípadov "privezenej" koronavírusovej nákazy. Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom v Číne dosiahol 81.054, z toho 3261 osôb tomuto ochoreniu podľahlo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok