Matovič si prevzal úrad vlády, Pellegrini je pripravený mu pomôcť

TA3 TASR
21.3.2020 14:24

Nový premiér Igor Matovič si prevzal od svojho predchodcu Petra Pellegriniho úrad vlády. Po vymenovaní do funkcie sľúbil, že jeho kabinet bude vládnuť otvorene, s ľuďmi a pre ľudí. Pellegrini želá Matovičovi a jeho vláde veľa síl a povedal, že je pripravený mu pomôcť, ak bude potrebovať.

Pellegini to povedal po tom, ako prezidentka SR Zuzana Čaputová v Prezidentskom paláci vymenovala novú vládu. "Budem mu držať palce, ak bude potrebovať, som pripravený mu pomôcť," vyhlásil Pellegrini. Dodal, že stáť na čele vlády nie je ani za bežných okolností hračka, nieto ešte v súčasnosti, keď Slovensko a svet čelia pandémii nového koronavírusu.

Premiér Igor Matovič sľúbil prezidentke Zuzane Čaputovej, že jeho kabinet bude vládnuť otvorene, neodtrhne sa od života ľudí, a že to bude kabinet, ktorý bude vládnuť s ľuďmi a pre ľudí. V prejave spomenul aj priority vlády a pandémiu nového koronavírusu. Ako liek naň označil spolupatričnosť, zodpovednosť a odhodlanie všetkých ľudí, ktorým na Slovensku skutočne záleží.

"Spoločne sa zaväzujeme vám, pani prezidentka, a rovnako všetkým občanom SR, že budeme vládnuť otvorene a budeme ľuďom vždy hovoriť úplnú pravdu. Zaväzujeme sa, že budeme vláda, ktorá sa neodtrhne od života obyčajných ľudí. Budeme vláda, ktorá bude ľuďom načúvať, vláda, ktorá bude vládnuť s ľuďmi a pre ľudí," povedal Matovič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok