Ľuďom v karanténe radia, ako majú nakladať s odpadkami

TA3 SITA
19.3.2020 14:40

Hlavné mesto Bratislava vyzýva obyvateľov, ktorí sú v karanténe, prípadne majú podozrenie z nákazy koronavírusom, aby odpad z domácnosti vkladali do plastového vreca, po naplnení ho riadne zaviazali, vložili do druhého vreca a takto držali doma najmenej 72 hodín.

Ľuďom v karanténe radia, ako majú nakladať s odpadkami
SITA/Branislav Bibel (ilu)

ž po uplynutí tohto času umiestnili odpad do zberných nádob. Takýmto nakladaním s potenciálne infekčným odpadom možno zabrániť, aby do kontaktu s ním prišli ďalšie osoby vrátane zamestnancov spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu. Informoval o tom hovorca hlavného mesta Peter Bubla.

Súčasná platná právna úprava neupravuje spôsob, ako nakladať s odpadmi počas mimoriadnej situácie. Preto vedenie hlavného mesta Bratislavy požiadalo hlavného hygienika SR o stanovisko, ako postupovať pri nakladaní s komunálnymi odpadmi u osôb, ktoré sú v povinnej domácej karanténe v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom. Informuje o tom hovorca hlavného mesta Peter Bubla. Do času, kým Bratislava dostane oficiálne vyjadrenie, vyzýva obyvateľov k vyššie spomenutým opatreniam.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok