Premiér a šéf parlamentu mohli dostať štátne vily, odmietli ich

TA3 SITA
18.3.2020 14:15

Dezignovaný premiér Igor Matovič a ani budúci predseda parlamentu Boris Kollár nevyužijú možnosť bývania v štátnych vilách po tom, čo sa ujmú najvyšších ústavných funkcií. Matovič aj Kollár uviedli, že zostanú vo svojich vlastných domoch v Trnave a v Bratislave.

Premiér a šéf parlamentu mohli dostať štátne vily, odmietli ich
SITA/Branislav Bibel

Líder OĽANO vysvetlil, že dvadsať rokov svojej žene sľubuje, že postaví dom a snaží sa o to posledných päť rokov. Radšej chce podľa vlastných slov bývať vo svojom v Trnave. „Asi by som nedokázal prespávať niekde ako lokálpatriot,“ priblížil. Podľa Kollára by štátna vila mala byť využitá lepšie ako na bývanie pre predsedu parlamentu. „Mám vlastný dom. Nevidím dôvod, prečo by som sa mal začať správať ako papaláš. Nerobil som to tridsať rokov,“ uviedol.

Predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík pripomenul, že národná rada má v objekte historickej budovy parlamentu na Župnom námestí v Bratislave byt veľký tristo metrov štvorcových. Odporučil Kollárovi, aby si ho išiel pozrieť. Sulík ho ako šéf parlamentu za vlády Ivety Radičovej nevyužíval a ani raz tam nebol. Dôvodom je, že budova je nonstop strážená. Človek má podľa neho čudný pocit, keď niekto zapíše, kedy prišiel. „To ani moja žena nerobí, kedy som prišiel domov,“ podotkol. Kollár dodal, že ak by sa mal do tohto bytu nasťahovať so všetkými svojimi deťmi, tak by sa tam nezmestili. Boris Kollár má desať detí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok