Jeden z ministrov novej vlády sa zrejme nevyhne karanténe

TA3 SITA
17.3.2020 15:41

Strany budúcej vládnej koalície Za ľudí a Sloboda a Solidarita potvrdili už niektoré mená svojich kandidátov na posty predsedov výborov národnej rady. Šéf strany Smer - sociálna demokracia Robert Fico tiež zopakoval, že podpredsedom NR SR bude Peter Pellegrini.

Matovič o vznikajúcej vláde

SaS obsadí post šéfa finančného výboru, ktorým bude Marián Viskupič a post predsedníčky zdravotníckeho výboru bude zastávať Jana Cigániková. Martin Klus bude zrejme za stranu SaS podpredsedom NR SR. Strana Za ľudí nominuje Tomáša Valáška na post šéfa európskeho výboru. Jana Žitňanská by mohla predsedať výboru pre sociálne veci. Post šéfa výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie obsadí za hnutie Sme rodina Jaroslav Karahuta a post predsedu výboru pre verejnú správu Jozef Lukáč.

Líder hnutia OĽANO Igor Matovič neprezradil mená na posty predsedov výborov. Na margo vznikajúcej vlády uviedol, že jeden z jej budúcich členov by v prípade príchodu na Slovensko musel zrejme absolvovať povinnú 14-dňovú karanténu v súvislosti s koronavírusom.

Ide zrejme o niekoho zo SaS

Ide zrejme o nominanta strany SaS na post ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivana Korčoka. Matovič nekonkretizoval ani mená členov jeho budúceho kabinetu, podľa jeho slov môžu byť definitívne známe až keď vymenuje novú vládu prezidentka Zuzana Čaputová.

Koaličné strany si prerozdelia celkovo 12 postov a opozičné sedem, zatiaľ však nie je známe koľko predsedov kontrolných výborov bude mať strana Smer-SD a Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok