Ako si umyť ruky, čo pri nákaze dodržiavať? Pripravili kampaň pre deti

TA3 TASR
13.3.2020 11:20

Informačná kampaň zameraná na deti a rodičov im jednoduchou a zrozumiteľnou formou ozrejmuje tému nového koronavírusu. Pripravil ju tím odborníkov z Národného ústavu detských chorôb. Ide o tri videá, zverejnené na sociálnych sieťach.

Ako si umyť ruky, čo pri nákaze dodržiavať? Pripravili kampaň pre deti
TASR

NÚDCH si materiál vyrobil svojpomocne, na kampaň teda nevynaložil žiadne finančné prostriedky. TASR o tom za ústav informovala Zuzana Čižmáriková.

Správne umývanie rúk:

Generálny riaditeľ NÚDCH Ladislav Kužela vysvetlil, že terapeutická komunikácia, ktorú už rok praktizujú, prináša prvé úspechy. "Preto sme sa rozhodli pomerne rýchlo a rovnaký princíp zvolili aj v súčasnej situácii. Nechceme robiť paniku, chceme však ešte viac pomôcť najmä deťom, ktoré potrebujú určite iný prístup v komunikácii," uviedol.

Deti sa bavia o COVID-19:

V prvom videu neurochirurg učí dieťa, ako si správne umyť ruky. V druhom sa rozprávajú deti nielen o novom koronavíruse, ale aj základných opatreniach, ktoré treba dodržiavať. Tretie video je venované rodičom. V ňom prednostka najväčšej detskej kliniky na Slovensku Ľudmila Podracká vysvetľuje, ako treba s deťmi hovoriť o novom koronavíruse, ale aj o tom, prečo musia ostať doma a čo ich čaká.

Ako s deťmi hovoriť o víruse:

"Správna komunikácia je absolútne nespochybniteľná cesta, ktorú sme povinní dodržiavať. Naša práca nie je len o medicínskych postupoch, rodičia nám veria a rovnako aj naši pacienti, preto vhodná forma informovania v konečnom dôsledku pomáha aj nám zdravotníkom," uviedla Podracká s dôvetkom, že správne edukovaná verejnosť je presne to, čo v tejto situácii pomôže, aby sa nešírila panika a aby sa nerobili zbytočné chyby v procese boja proti tomuto vírusu. Rovnako NÚDCH pripravil aj jednoduchý komiks pre deti o novom koronavíruse, ako aj súbor základných najčastejších otázok, ktoré sa rodičia pýtajú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok