Nákaze podľahol uznávaný lekár, v Taliansku je vyše tisíc obetí

TA3 TASR
13.3.2020 11:03

Na zlyhanie dýchacej sústavy spôsobené novým koronavírusom zomrel významný taliansky lekár Roberto Stella, prezident Lekárskeho združenia v provincii Varese na severe Talianska. O jeho úmrtí vo veku 67 rokov v utorok neskoro večer informovala tlačová agentúra ANSA a v nasledujúcich dňoch ďalšie európske médiá.

Nákaze podľahol uznávaný lekár, v Taliansku je vyše tisíc obetí
SITA/AP (ilustračná fotografia)

Dr. Stella zomrel v nemocnici v meste Como v severotalianskom regióne Lombardsko, kde bol hospitalizovaný. Bol všeobecným lekárom v meste Busto Arsizio v Lombardsku a správu o jeho úmrtí potvrdil aj tamojší starosta.

Stella bol veľmi uznávaným lekárom na regionálnej aj celoštátnej úrovni, napísal český spravodajský portál Novinky.cz. Generálny tajomník talianskej Národnej federácie doktorov a praktických lekárov sa vyjadril, že Stella "bol príkladom odbornosti a veľkej pracovitosti pre celú lekársku rodinu". Federácia vo svojom vyhlásení uviedla želanie, aby si vláda uvedomila, akému nebezpečenstvu čelia talianski lekári a zdravotné sestry.

V Taliansku si celkovo nový koronavírus vyžiadal do štvrtkového večera už 1016 ľudských životov, za 24 hodín zomrelo 189 ľudí, čo je nárast o 23 percent. Celkový počet nakazených stúpol o vyše 2500 na 15.113.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok