Nákaza ovplyvňuje formovanie koalície. Matovič dúfa, že ju to zomkne

TA3 SITA
12.3.2020 14:13

Rokovania o formovaní budúcej vládnej koalície ovplyvňuje aj situácia okolo koronavírusu a postup končiacej vlády. Predseda OĽANO a budúci premiér Igor Matovič na opakované otázky novinárov, či by aj kvôli tejto situácii nemala čím skôr vzniknúť nová vláda, keďže končiaca vláda im nechce umožniť zasahovať do prijímaných opatrení, odpovedal, že naďalej rokujú a pokúsia sa o to, aby čo najskôr boli známe všetky mená.

Nákaza ovplyvňuje formovanie koalície. Matovič dúfa, že ju to zomkne
SITA/Branislav Bibel

Budúcu vládu by mali vytvoriť hnutia OĽANO, Sme rodina a strany SaS a Za ľudí. „Kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič. Robíme všetko, čo sa dá, budeme rokovať aj dnes a verím, že aj táto situácia nás zomkne," priblížil Matovič.

To, kde, kedy a v akom formáte sa budú najbližšie rokovania konať, prezradiť nechcel. Neodpovedal ani na otázku, či bude vláda zostavená do konca týždňa. Odvolával sa pri tom na to, že šéfovi Smeru-SD Robertovi Ficovi trvalo zostavovanie jeho vlád dlhšie, preto mu majú novinári dopriať čas.

V závere avizoval, že v popoludňajších hodinách môže hnutie zorganizovať tlačovú konferenciu, na ktorej by predstavili konkrétne opatrenia potrebné na vyriešenie tejto situácie. Z rokovania krízového štábu odchádzal Matovič emocionálne rozrušený.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok