Štvorlístok je kompletný. Matovič reagoval na rozhodnutie kiskovcov

TA3 TASR
5.3.2020 16:49

Igor Matovič na brífingu reagoval na to, že strana Za ľudí sa "pridala do partie". Sme radi, že štvorlístok je kompletný, povedal nádejný premiér. Podľa neho treba odhodiť staré spory, vyhrnúť si rukávy a pustiť sa do práce.

Štvorlístok je kompletný. Matovič reagoval na rozhodnutie kiskovcov
SITA/Alexandra Čunderlíková

Radšej Pellegrini ako Fico

Matovič reagoval aj na priority strany Za ľudí, ktoré prezentoval jej líder Andrej Kiska. Tými sú boj proti korupcii, pomoc regiónom, sociálne slabším a pevné ukotvenie Slovenska v zahranično politickej orientácii. To všetko sú podľa Matoviča veci, na ktorých sa už skôr dohodli a sú prioritami aj pre ostatných partnerov. „Andrej Kiska, strana Za ľudí, vitajte doma, toto sú naše priority a s SaS a Sme rodina sme sa na tom už dávno dohodli,“ povedal. To, že exprezident oznámil len vstup do rokovaní o budúcej koalícií Matovič vníma ako jeho „zadné vrátka“.

Matovič na tlačovej konferencii tiež povedal, že ho prekvapili Kiskové slová o tom, že nepovažuje prerozdelenie ministerstiev medzi strany 8 : 3 : 2 : 2 za najšťastnejší model. Podľa neho by najviac rezortov obsadilo OĽANO, tri hnutie Sme rodina a strany SaS a Za ľudí zhodne po dve ministerstvá. Podľa Matoviča matematika nepustí.

„Neviem, či sa zdá byť strane Za ľudí dve málo, mohli mať aj jedno ako strana Sieť s rovnakým výsledkom vo voľbách,“ povedal. Zároveň sa vyjadril, že post podpredsedu parlamentu prenechá najsilnejšej opozičnej strane. „Musím sa priznať, že by som bol radšej, ak by tam bol Peter Pellegrini ako Robert Fico,“ dodal.

Pozrie sa aj na médiá

Líder OĽaNO sa vyjadril aj na novinársku otázku, či chce meniť fungovanie RTVS. Odpovedal, že súčasný riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska je podľa neho poplatný strane Smer-SD a je jeho osobným cieľom to zmeniť. „Poďme spoločne bojovať za nezávislosť verejnoprávnych médií,“ dodal.

Podľa oficiálnych výsledkov volieb by mala koalícia OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí v parlamente 95 kresiel a disponovala by tak ústavnou väčšinou, na ktorej trvá Matovič, aby mohli uskutočniť ústavné zmeny. Najčastejšie sa v tejto veci spomínajú bezpečnostné previerky sudcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok