Matovič rokoval s kiskovcami, dohodli sa na viacerých opatreniach

TA3 TASR SITA
5.3.2020 12:25

Igor Matovič rokoval s predstaviteľmi strany Za ľudí, ktorá sa rozhoduje, či vstúpi do novej koalície. Odpovedal na ich otázky, ako zabezpečiť "čistotu" nominantov budúcej vlády a očakáva, že do nej vstúpia. Predbežne sa vraj dohodli na viacerých opatreniach vrátane princípu otvoreného vládnutia. Budeme hrať s otvorenými kartami, vysvetlil Matovič.

Líder OĽANO Igor Matovič, ktorý má od prezidentky poverenie zostavovať novú vládu, v tejto chvíli verí, že sa do budúcej vládnej koalície pridá aj strana Za ľudí. Matovič to vyhlásil po stretnutí s predsedom Za ľudí Andrejom Kiskom. Ak sa však predsedníctvo Za ľudí rozhodne nejsť do vládnej koalície s OĽANO, SaS a Sme rodina, podľa Matoviča vznikne trojkoalícia. Líder OĽANO zároveň avizoval, že sa vo štvrtok večer stretnú lídri strán, a to buď vo štvorici, prípadne v trojici.

Matovič sa s členmi Za ľudí, medzi ktorými bol Kiska i jeho bývalá pravá ruka Veronika Remišová, dohodol aj na financovaní investigatívnej žurnalistiky z akéhosi štátneho fondu. Cieľom podľa Matoviča je, aby na Slovensko nebolo pár takýchto novinárov, ale aby boli "klonov Jána Kuciaka" desiatky.

Matovič reagoval aj na poznámku, že viacerí poprední investigatívni novinári nie sú z nových plánov na takúto kontrolu štátu nadšení. Argumentoval, že veľké médiá si môžu investigatívu dovoliť, ale v regiónoch je situácia iná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok