NAKA udrela po celom Slovensku, ide o korupciu v prostredí PPA

TA3 SITA TASR
4.3.2020 14:13

Národná kriminálna agentúra v rámci akcie "Dobytkár" zasiahla na celom území Slovenskej republiky v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou a legalizáciou príjmov z trestnej činnosti z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry.

"Vo veci bolo zadržaných deväť osôb, bola zaistená finančná hotovosť najmenej vo výške 100.000 eur a boli zaistené veci rôznej povahy v hodnote najmenej 800.000 eur, najmä umelecké diela súvisiace s vyšetrovanou trestnou činnosťou," priblížili policajti. Vzhľadom na počiatočné štádium trestného konania podľa polície v súčasnosti nie je možné poskytnúť ďalšie informácie. 

"Pôdohospodárska platobná agentúra nedisponuje bližšími informáciami o danej veci. PPA bude v danej veci úzko spolupracovať s NAKA a okamžite, ako dostane informácie od orgánov činných v trestnom konaní, vyvodí personálne dôsledky v súlade so zákonom o štátnej službe," uviedol v reakcii PPA hovorca ministerstva pôdohospodárstva Vladimír Machalík.

Reakcia PPA: "Pôdohospodárska platobná agentúra nedisponuje bližšími informáciami o danej veci. PPA bude v danej veci úzko spolupracovať s NAKA a okamžite, ako dostane informácie od orgánov činných v trestnom konaní, vyvodí personálne dôsledky v súlade so zákonom o štátnej službe."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok