Razia v Mochovciach pokračuje, problémom sú rozostavané bloky

TA3 SITA
4.3.2020 11:21

Policajti pokračujú v razii v Atómovej elektrárni Mochovce aj v stredu. Ako informovala polícia na sociálnej sieti, poškodené mali byť samotné Slovenské elektrárne, ktoré v súčasnosti dostavujú tretí a štvrtý blok mochovskej elektrárne.

„Špecializovaný policajný tím Elektro vedie trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin podvodu, pri ktorom mala byť do omylu uvedená spoločnosť Slovenské elektrárne. Prostredníctvom viacerých spoločností boli na dostavované bloky jadrovej elektrárne dodávané rôzne materiály, ktoré nezodpovedali kvalitatívne, z hľadiska ich zloženia, výrobného postupu alebo pôvodu materiálu, za ktorý boli vydávané a za ktoré poškodená spoločnosť aj zaplatila,“ informovala polícia.

Policajná akcia je vo viacerých častiach areálu jadrovej elektrárne. Konkrétne skutočnosti nevyhnutné pre trestné konanie policajti zisťovali špecifickými meraniami aj priamo v rozostavaných budovách reaktorov tretieho a štvrtého jadrového bloku. Súčinnosť Policajnému zboru poskytujú aj znalci a odborníci z viacerých odvetví, a tiež profesionálni vojaci Ozbrojených síl Slovenskej republiky s armádnou technikou.

Slovenské elektrárne akciu potvrdili

„Finančné a iné možné následky preverovanej trestnej činnosti v súčasnosti nie je možné konkretizovať. Ubezpečujeme verejnosť, že špecializovaný tím NAKA aj naďalej intenzívne pracuje a vykonáva potrebné úkony na preverenie všetkých podozrení týkajúcich sa dostavby oboch blokov,“ konštatovali policajti.

Slovenské elektrárne policajnú akciu v Mochovciach v utorok potvrdili. „Potvrdzujem, že špecializovaný tím Národnej kriminálnej agentúry začal v utorok ráno v priestoroch Slovenských elektrární vykonávať prehliadku priestorov stavby 3. a 4. bloku v Mochovciach na základe podozrenia zo spáchania trestného činu podvodu voči našej spoločnosti,“ uviedol hovorca Slovenských elektrární Miroslav Šarišský s tým, že Slovenské elektrárne poskytujú súčinnosť policajným orgánom v plnom rozsahu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok