Kiskovci chcú odbornú vládu, SaS chce byť pohodovým partnerom

TA3 TASR SITA
2.3.2020 15:33

Strana Za ľudí exprezidenta Andreja Kisku chce, aby mala vláda vysoký odborný a morálny kredit. SaS uviedla, že nemá žiadne kategorické podmienky, pre ktoré by nemala vzniknúť nová vláda. Pre víťaza volieb OĽANO bude "pohodovým a spoľahlivým" partnerom.

Kiskovci chcú odbornú vládu, SaS chce byť pohodovým partnerom
SITA/Jana Birošová

Sulík: Matovič rozdáva karty

Podľa predsedu SaS Richarda Sulíka je dôležité, že spolu s lídrom OĽANO komunikujú a nie je podstatné, či formálne alebo neformálne. "Igor Matovič rozdáva karty, čiže som pripravený hocikedy s ním rokovať, ale očakávam iniciatívu od neho. Tak to má byť a tak je to správne," povedal.

Sulík poznamenal, že vo vnútri strany chcú urobiť nejaké rozhodnutia. Chcú vytvoriť aj rokovací tím, ktorý bude vyjednávať o programovom vyhlásení vlády. To, kedy bude nová vláda vyhlásená, Sulík nevie povedať. Nechcel povedať ani to, či komunikuje s predsedom Za ľudí Andrejom Kiskom, ktorý je potenciálnym koaličným partnerom.

Kiska absolvuje prvé stretnutia

Andrej Kiska po rokovaní vedenia strany uviedol, že Za ľudí je pripravená pomôcť zmene na Slovensku. „Na to sme dostali mandát od voličov a urobíme všetko preto, aby sme naplnili tie priority, ktoré sme sľúbili voličom," priblížil líder Za ľudí. Doplnil, že v utorok 3. marca absolvuje po prijatí u prezidentky Zuzany Čaputovej prvé stretnutie s lídrom hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti a víťazom volieb Igorom Matovičom.

Strana Za ľudí získala v parlamentných voľbách 5,77 percenta hlasov voličov, čo jej v prepočte vychádza na zisk 12 mandátov v Národnej rade SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok