Volebná noc zo zlého sna. PS/Spolu ušiel parlament o pár hlasov

TA3 TASR
1.3.2020 10:33

Koalícia strán Progresívne Slovensko a Spolu zažila volebnú noc ako zo zlého sna. Predvolebné prieskumy a ešte aj exit polly zverejnené pred polnocou favorizovali liberálov na slušný volebný výsledok. Realita však bola iná - parlament im ušiel o pár hlasov. Nakoniec získali 6,96 percenta.

PS/Spolu bude v najbližších dňoch rozmýšľať, čo ďalej, po tom, ako sa nedostala do parlamentu. Líder koalície Michal Truban o tom informoval na sociálnej sieti. Trubana veľmi mrzí, že koalícia nebude môcť reprezentovať ľudí v parlamente.„Zamyslíme sa, opravíme veci a budeme aj naďalej bojovať za také Slovensko, aké si predstavujeme. Ďakujeme všetkým ľuďom, ktorí nám v kampani pomáhali a vyjadrovali podporu po celom Slovensku," uvádza sa v stanovisku lídrov koalície. Koalícia tiež podotkla, že ich mrzí, že hlasy 200-tisíc voličov, ktorí im prejavili dôveru, nebudú zastúpené v parlamente.

Keď sa krátko pred 4.00 volebná noc v bratislavskej Starej tržnici končila, Truban vyhlásil, že nech voľby dopadnú pre koalíciu PS-Spolu akokoľvek, skončiť sa nechystá. Predseda Spolu a programový líder koalície PS/Spolu Miroslav Beblavý vyhlásil, že na začiatku večera avizoval, že exit polly sú jedna vec, výsledky volieb druhá. Exit polly pritom predpovedali PS/Spolu vo voľbách sľubný výsledok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok