Nevedia, ako sa infikovali. V USA oznámili ďalšie prípady nákazy

TA3 TASR
29.2.2020 11:20

Spojené štáty oznámili ďalšie tri prípady nákazy novým typom koronavírusu. U pacientov nie je jasné, akým spôsobom sa infikovali. Neboli totiž v zahraničí, ani neboli v kontakte so žiadnou infikovanou osobou.

Úrad verejného zdravotníctva amerického štátu Kalifornia v sobotu potvrdil druhý prípad nakazenia novým koronavírusom SARS-CoV-2 bez zjavnej väzby na ostatné prípady vírusovej infekcie v Spojených štátoch. Ide o osobu, ktorá v nedávnej minulosti necestovala do krajiny, kde sa vírus vyskytuje, a nebola ani v kontakte s nikým, kto by bol chorý, uviedla Sara Codyová, riaditeľka odboru verejného zdravotníctva v okrese Santa Clara ležiacom neďaleko San Francisca. Spresnila, že ide o dospelú ženu, ktorá je hospitalizovaná v miestnej nemocnici.

Tretí prípad, keď sa novým koronavírusom nakazila osoba, ktorá necestovala do zahraničia, ani neprišla do styku s chorým na akútne respiračné ochorenie COVID-19, hlásia americké úrady zo štátu Oregonu. Informovala o tom v sobotu agentúra AFP, podľa ktorej z tejto situácie vyplýva, že infekčná choroba sa šíri na území USA. Ide o dospelého, ktorý bol hospitalizovaný. Je tiež známe, že bol v kontakte s inými osobami v základnej škole.

V Spojených štátoch v súčasnosti evidujú 15 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, z toho deväť v štáte Kalifornia, dva v Illinois a po jednom v štátoch Massachusetts, Washington, Arizona a Wisconsin. V Illinois a v Kalifornii bol zaznamenaný prenos vírusu z človeka na človeka. Do USA priviezli aj 43 ľudí, ktorí sa nakazili na palube výletnej lode Diamond Princess, ktorá bola v karanténe v prístave japonského mesta Jokohama, a troch občanov infikovaných v Číne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok