Američania sa boja piva Corona, s vírusom nemá nič spoločné

TA3 TASR
28.2.2020 19:55

Takmer 40 percent Američanov by si v dôsledku epidémie nového koronavírusu, ktorý sa z Číny rozšíril do desiatok krajín, nekúpili pivo značky Corona.

Američania sa boja piva Corona, s vírusom nemá nič spoločné
Reprofoto youtube.com

Informovala o tom v piatok na svojej stránke spravodajská televízia CNN. Z prieskumu agentúry 5W Public Relations vyplýva, že v dôsledku epidémie koronavírusu by si pivo značky Corona "za žiadnych okolností" nekúpilo 38 percent Američanov. Ďalších 14 percent opýtaných by si pivo tejto značky neobjednalo na verejnosti.

Telefonický prieskum uskutočnila agentúra na vzorke 737 milovníkov piva. Z ďalšieho prieskumu agentúry YouGov, vyplýva, že v dôsledku epidémie klesol dopyt po pive Corona na dvojročné minimum.

Firma Constellation Brands, ktorá vyrába niekoľko variácií populárneho ležiaka vyhlásila, že jeho zákazníci „chápu, že medzi vírusom a naším podnikaním neexistuje súvislosť“.

V Spojených štátoch v súčasnosti evidujú 15 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, z toho deväť v štáte Kalifornia, dva v Illinois a po jednom v štátoch Massachusetts, Washington, Arizona a Wisconsin. V Illinois a v Kalifornii bol zaznamenaný prenos vírusu z človeka na človeka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok