Asad získal kontrolu nad provinciou Idlib, ovládnuť chce celú krajinu

TA3 TASR
27.2.2020 13:04

Jednotky Ruskom podporovanej armády sýrskeho prezidenta Bašára Asada získali plnú kontrolu nad južnou časťou provincie Idlib. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na informácie Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva.

Jednotky Ruskom podporovanej armády sýrskeho prezidenta Bašára Asada získali plnú kontrolu nad južnou časťou provincie Idlib po tom, ako podnikli ďalšie ťaženie proti povstalcom. Vo štvrtok o tom informovala mimovládna organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva.

Vládne sily podľa SOHR obsadili počas uplynulých troch dní približne 60 miest a dedín v južnej časti Idlibu, ako aj v priľahlej provincii Hamá. Boje z posledných mesiacov, ktoré umožnili rýchly postup sýrskych vládnych síl, vyhnali z domovov už takmer milión Sýrčanov. Len za posledné dni sily verné sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi obsadili v Idlibe desiatky dedín.

Vládne sily, ktoré v súčasnosti kontrolujú 70 percent územia Sýrie, opakovane vyhlasujú, že chcú opätovne ovládnuť celú krajinu vrátane guvernorátu Idlib. Od začiatku ofenzívy zahynulo v Idlibe už vyše 300 civilistov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok