Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S inovatívnou selfie tyčou Pictar budete vyzerať dobre v každom zábere

S inovatívnou selfie tyčou Pictar budete vyzerať dobre v každom zábere
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci môže veľa ľudí považovať takzvané selfie tyče za lacné pomôcky pre narcistov, v skutočnosti sa hodia ako šikovný nástroj napríklad pre vloggerov. Nový model však nie je iba obyčajná teleskopická tyč k smartfónu, no práve takýmto používateľom prináša viaceré inteligentné funkcie.

Nové zariadenie nesie názov Pictar Smart-Light Selfie Stick a v základe funguje ako každá bežná selfie tyč k smartfónu. Dokáže sa vysunúť na dĺžku až 77 centimetrov a na jej konci sa nachádza konzola s nastaviteľnou veľkosťou pre uchytenie širokej škály smartfónov. Na vrch konzoly sa dá umiestniť odnímateľné bodové LED svetlo, ktoré vylepší selfie záber v slabších svetelných podmienkach. Používateľ si môže nastaviť uhol svetla a vie ho nasmerovať buď smerom na seba alebo smerom k tomu, čo sa nachádza pred ním.

Selfie tyč Pictar Smart-Light Selfie Stick.

Ovládací panel na rukoväti selfie tyče umožní prepínanie LED svetla medzi tromi úrovňami, so svietivosťou 30, 60 alebo 120 lúmenov. Tento panel tiež umožňuje používateľovi robiť aj ďalšie veci, ako napríklad elektronické nakláňanie osadeného smartfónu nahor alebo nadol, prepínanie medzi snímaním fotografií a videí alebo predným a zadným fotoaparátom, či spustenie a zastavenie nahrávania, stmavnutie alebo rozjasnenie obrazu a ešte aj digitálne priblíženie alebo oddialenie. Príkazy sa bezdrôtovo prenášajú z ovládacieho panela pomocou ultrazvuku a nie prostredníctvom rozhrania Bluetooth.

Selfie tyč Pictar Smart-Light Selfie Stick.

K dispozícii je sprievodná mobilná aplikácia pre operačné systémy Android a iOS, cez ktorú sa dá prepínať medzi rôznymi možnosťami. Okrem toho aplikácia poskytne množstvo filtrov, režimy manuálneho a automatického ovládania či režimy expozície a zaostrenia.

Nová selfie tyč Pictar Smart-Light Selfie Stick je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 75 dolárov. Ak sa podarí vyzbierať dostatok finančných prostriedkov pre spustenie výroby, prvé kusy by mali byť dodávane v septembri 2020.

Selfie tyč Pictar Smart-Light Selfie Stick.