Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG vydáva najnovší smartfón s dvomi displejmi a podporou 5G

LG vydáva najnovší smartfón s dvomi displejmi a podporou 5G
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vzhľadom na zrušenie tohtoročnej výstavy Mobile World Congress z dôvodu preventívneho opatrenia proti šíreniu koronavírusu Covid-19, predstavujú výrobcovia svoje novinky postupne ako sa dá. Najnovšie sa pochválilo juhokórejské LG svojou vlajkovou loďou V60 ThinQ 5G, ktorá má vylepšenú duálnu obrazovku, zvuk a aj väčšiu batériu.

Rovnako ako predchádzajúci model, aj nová vlajková loď zo série V má hlavný a sekundárny P-OLED displej s rozlíšením Full HD + (2 460 x 1080 pixelov) a s pomerom strán 20,5 : 9. No vývojári zväčšili duálnu obrazovku (Dual Screen) zo 6,4 palca až na 6,8 palca. Sekundárny displej funguje ako puzdro na telefón a s hlavným displejom je spojený otočným závesom Freestop 360 °, s ktorým je možné pretočiť druhý displej až na druhú stranu smartfónu. Na kryte V60-tky sa nachádza ešte aj 2,1-palcový monochromatický displej, ktorý umožňuje rýchly pohľad na notifikácie.

Smartfón s duálnou obrazovkou LG V60 ThinQ 5G.

Nový smartfón LG V60 ThinQ 5G je poháňaný mobilnou platformou Snapdragon 865, ktorej súčasťou je aj modem X55 5G pre prístup k najmodernejšej mobilnej dátovej sieti. Samozrejme nechýbajú ani bezdrôtové technológie Bluetooth 5.1 a Wi-Fi 802.11ac / ax. Telefón má 8 GB operačnej pamäte RAM a kapacita vnútorného úložiska je k dispozícii vo variantoch so 128 GB alebo s 256 GB, samozrejmosťou je možnosť rozšírenia pomocou microSD slotu. Zabudovaná batéria má kapacitu až 5 000 mAh, no výrobca neuvádza, ako dlho vydrží na jedno nabitie.

Model V60 využíva 64 megapixelový hlavný fotoaparát s clonou F 1,8, širokouhlý 13 megapixelový objektív s clonou F 1,9 a ToF senzor (Time of Flight) pre mapovanie vzdialenosti jednotlivých objektov v zábere. LG dodáva, že ide o jej prvý smartfón so schopnosťou nakrúcania videí v rozlíšení až 8K. Predný selfie fotoaparát získal rozlíšenie 10 megapixelov s clonou F 1,9 a so zorným uhlom 72,5 °.

Smartfón s duálnou obrazovkou LG V60 ThinQ 5G.

Po zvukovej stránke sa používatelia môžu tešiť na štyri vysoko výkonné mikrofóny, ktoré oddeľujú hlas používateľa od ruchov v pozadí, 32-bitový DAC prevodník pre čo najvyššiu kvalitu prehrávania a zvukovú technológiu LG 3D Sound Engine z televízorov LG OLED, ktorá rozpoznáva typ obsahu a podľa toho optimalizuje zvuk tak, aby dosahoval „kvalitnejšiu kinematografickú kvalitu“.

Očakáva sa, že nový smartfón LG V60 ThinQ 5G bude k dispozícii od budúceho mesiaca. Ceny pre jednotlivé regióny zatiaľ neboli zverejnené.

Smartfón s duálnou obrazovkou LG V60 ThinQ 5G.