Pre epidémiu sa stretáva bezpečnostná rada a posledný raz i vláda

TA3 SITA
27.2.2020 09:22

Ministri sa stretávajú posledný raz pred parlamentnými voľbami. Pred samotným rokovaním vlády zasadá jej bezpečnostná rada - dôvodom je epidémia koronavírusu.

Pre epidémiu sa stretáva bezpečnostná rada a posledný raz i vláda
TASR

Kabinet má nastole viac ako desiatku materiálov, medzi nimi napríklad ministerstva zahraničných vecí, obrany či spravodlivosti.

Ministri dostanú na stôl aj správu od ministerstva vnútra o činnosti hlavného hraničného splnomocnenca. V nej sa uvádza, že hlavnými bezpečnostnými hrozbami, pokiaľ ide o spoločnú hranicu Slovenska a Ukrajiny, sú organizovaná nelegálna migrácia a pašovanie tovaru, najmä tabakových výrobkov. Nelegálny tovar sa podľa správy cez hranicu prepravuje za pomoci nízko letiacich zariadení alebo splavovaním po hraničných tokoch, ako aj cez hraničné priechody.

Vláda bude diskutovať aj o agende tolerancie, ktorá je v popredí záujmu Slovenska v oblasti ľudských práv. Vyplýva to zo Správy o účasti MZV na zasadnutí Medzinárodnej aliancie pre pripomínanie holokaustu (IHRA). Na zasadnutí schválili ministri deklaráciu IHRA o boji proti antisemitizmu, všetkým formám diskriminácie a popieraniu holokaustu.

Slovensko v súvislosti s koronavírusom prijalo zatiaľ všetky opatrenia na to, že ak by k niečomu došlo, je pripravené situáciu riešiť. Pred rokovaním Bezpečnostnej rady SR to uviedol policajný prezident Milan Lučanský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok