Koronavírus sa na východe SR nepotvrdil, testy boli negatívne

TA3 SITA
27.2.2020 15:44

Michalovská nemocnica prijala v stredu pacienta s podozrením na koronavírus. Testy však ukázali, že hospitalizovaný koronavírus nemá.

Koronavírus sa na východe SR nepotvrdil, testy boli negatívne
TASR

Pacient hospitalizovaný v michalovskej nemocnici nemá koronavírus. "Pacient, u ktorého vzniklo podozrenie z nakazenia koronavírusom, bol hospitalizovaný na infektológii michalovskej nemocnice. Výsledky laboratórnych testov však ochorenie nepotvrdili," uviedla komunikačná špecialistka ProCare a Svet zdravia Jana Fedáková.

Koronavírus na Slovensku bude monitorovať trvalý krízový štáb, ktorý bude mať právo v nevyhnutnom prípade vláde navrhnúť, v zmysle ústavy, vyhlásenie núdzového stavu. Sídliť bude na ministerstve zdravotníctva a predsedať mu bude ministerka vnútra spolu s hlavným hygienikom. V štábe budú zastúpení aj odborníci z ministerstiev zdravotníctva, vnútra, obrany, dopravy, financií a zahraničných vecí.

Bezpečnostná rada SR vydala pokyn ministerstvu zdravotníctva, aby spolu s verejnoprávnymi médiami pripravili krátku televíznu aj rozhlasovú informačnú kampaň pre všetkých obyvateľov SR. Majú v nej jasne vysvetliť, čo je koronavírus, ako sa pred ním brániť a aké sú nepravdivé informácie o šírení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok