Predvolebné debaty v TA3 vyvrcholili súbojom štvorice favoritov

TA3 SITA
26.2.2020 19:53

Do poslednej predvolebnej diskusie v rámci Témy dňa sme si zavolali kandidátov strán, ktoré sa vyprofilovali ako horúci volební favoriti. Pozvanie prijali Richard Raši z kandidátky Smeru-SD, Eduard Heger z kandidátky OĽANO, Veronika Remišová z kandidátky Za ľudí a Miroslav Beblavý z kandidátky PS/Spolu.

Ostrá kampaň

Kampaň pred parlamentnými voľbami bola ostrá. zhodli sa Raši a Heger. Remišová uviedla, že voči ich strane bola vedená špinavá antikampaň, počas ktorej boli terčom množstva útokov. Beblavý je zasa rád, že v kampani sa celej demokratickej opozícii podarilo zastaviť rast Mariana Kotlebu a jeho strany.

„Kampaň bola tento rok ostrá. Nesmieme však zaspať na vavrínoch, keďže finálny boj nás čaká v sobotu,“ povedal Heger. Raši verí, že Smeru-SD sa podarí dotiahnuť kampaň do úspešného konca a volebný líder strany Peter Pellegrini bude aj po voľbách predsedom vlády. „O post premiéra sa uchádza veľa kandidátov, ale je tu len jeden skutočný, ktorý má potrebné skúsenosti, a to je Peter Pellegrini,“ myslí si vicepremiér.

Remišová pripomenula, že počas kampane sa chystal aj debatný duel medzi predsedom Smeru-SD Robertom Ficom a lídrom strany Za ľudí Andrejom Kiskom. „Našli sme aj vhodné priestory pred študentami, no Fico sa zjavne zľakol a napokon vycúval,“ uviedla. Raši jej oponoval a poznamenal, že hádam si nikto nemyslí, že by sa predseda Smeru-SD bál Andreja Kisku.

Vláda chaosu či nový štandard?

Politici sa vyjadrili aj k možnej povolebnej spolupráci. Beblavý je presvedčený, že ak sa podarí vytvoriť vládu zmeny opozičných politických strán, tak Smer-SD a Kotlebovci – ĽSNS sa ju budú snažiť od prvého dňa zničiť. „Preto je nesmierne dôležité, aby boli v budúcej vláde strany a ľudia, ktorí keď sa vopred na niečom dohodnú, tak zostanú v postojoch pevní. Nová vláda musí priniesť nový štandard,“ zdôraznil programový líder PS/Spolu.

Remišová verí, že líder hnutia Sme rodina Boris Kollár by zahlasoval za dobré veci, ktoré by predložila nová vláda, aj keby nebol jej súčasťou. Podľa Hegera majú ľudia plné zuby toho, že politici zakrývajú to, čo robia. „Preto sa do politiky snažíme prinášať pravdivosť a úprimnosť,“ zdôvodnil predseda poslaneckého klubu OĽANO. Raši sa domnieva, že ak opozícia zostaví vládu, bude to vláda chaosu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok