Ambasáda radí Slovákom: Pozor na hygienu a tieto regióny

TA3 TASR
25.2.2020 16:20

Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Ríme nabáda slovenských občanov vyhýbať sa severným regiónom Talianskej republiky v Lombardsku, Benátsku, Piemonte z dôvodu výskytu koronavírusu COVID-19. Rezort diplomacie niekoľko prípadov eviduje aj v severnej časti regiónu Emilia Romagna, najnovšie i v Toskánsku a na Sicílii. Ministerstvo zahraničných vecí o tom informovalo na webovej stránke.

Ambasáda radí Slovákom: Pozor na hygienu a tieto regióny
SITA/AP

"Na základe informácií z otvorených zdrojov bola dosiaľ predmetná nákaza zistená a potvrdená vo viac ako 200 prípadoch a sedem infikovaných následkom ochorenia podľahlo," informoval rezort diplomacie. Dodal, že Veľvyslanectvo SR v Ríme tiež nabáda slovenských občanov dbať o prísnu hygienu potravín, dodržiavať pravidelné umývanie rúk a v prípade podozrenia z nákazy ihneď volať na telefónne číslo 0039/112 alebo 0039/1500.

Veľvyslanectvo SR v Ríme nabáda občanov dbať o prísnu hygienu potravín, dodržiavať pravidelné umývanie rúk a v prípade podozrenia z nákazy ihneď volať na telefónne číslo 0039/112 alebo 0039/1500.

"Pacient nemá osobne vyhľadať odbornú lekársku pomoc, pretože táto po telefonickom oznámení sama navštívi žiadateľa v mieste jeho pobytu," spresnilo MZVaEZ SR.

V izolácii je podľa rezortu diplomacie približne 50.000 osôb, pričom mestečká Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo a San Fiorano sú úplne uzatvorené a policajne chránené. "Vírus sa prejavuje kašľom, zvýšenou teplotou a dýchacími problémami s možnosťou smrteľných následkov. Je prenosný z človeka na človeka," dodal rezort diplomacie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok