Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovšia vlajková loď Sony prevzala technológiu z fotoaparátu α9

Najnovšia vlajková loď Sony prevzala technológiu z fotoaparátu α9
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V septembri minulého roka predstavila spoločnosť Sony smartfón Xperia 5, kompaktného nasledovníka vlajkovej lodi Xperia 1. No a teraz sa výrobca opäť vracia k svojej vlajkovej lodi, ktorej okrem nových funkcií pribudla aj rímska číslovka II.

Najnovšia vlajková loď Sony Xperia 1 II využíva vo svojom novo vyvinutom trojitom zadnom fotoaparáte technológiu z fotoaparátov Alpha 9 (alebo α9). Mobilní fotografi tak získajú funkciu nepretržitého snímania rýchlosťou až 20 snímok za sekundu s aktivovaným systémom automatického ostrenia a automatickou expozíciou. Takto rýchlo dokáže zadný trojitý fotoaparát údajne pracovať aj pri slabom osvetlení. Je to vďaka kombinácii AF senzora s dvomi fotodiódami, snímača 3D iToF (technológia indirect Time-of-Flight), nového obrazového snímača Exmor RS s rozmermi 1 / 1,7 palca a obrazového procesora Bionz X.

Najnovšia vlajková loď Sony Xperia 1 II.

Používatelia majú k dispozícii aj funkciu automatického ostrenia so sledovaním očí v reálnom čase pre ľudí i zvieraťá. Nový mobilný obrazový snímač Exmor s rozlíšením 12 megapixelov je pritom až o 50 percent väčší ako v predchádzajúcom modeli a cez trojicu objektívov Zeiss poskytne používateľom tri možnosti ohniskovej vzdialenosti: 16 mm F 2,2, 24 mm F 1,7 a 70 mm F 2,4. Predná selfie kamera má rozlíšenie 8 megapixleov, šírku zorného poľa 84 stupňov a clonu F 2,0. Môže navyše využívať 5-osovú stabilizáciu obrazu.

Mobilní tvorcovia filmov môžu využiť možnosť nakrúcania videí v rozlíšení 4K HDR rýchlosťou 24, 25, 30 a 60 snímok za sekundu, alebo v rozlíšení 2K s 10-bit HDR pri rýchlosti 120 snímok za sekundu. Pre nakrúcanie videa je k dispozícii aj hybridná optická a elektronická stabilizácia SteadyShot.

Obsah sa dá prezerať na 6,5 palcovom 4K (3 840 x 1 644) OLED displeji s pomerom strán 21 : 9 a s podporou obrazovej technológie HDR. Nová technológia redukcie rozmazania pohybu by mala zabezpečiť menšie oneskorenie zobrazovania snímok pri sledovaní filmov na cestách. Zážitok zo sledovania podporí aj technológia z televízorov Bravia a nezabudlo sa ani na kvalitu ozvučenia.

Najnovšia vlajková loď Sony Xperia 1 II.

O ňu sa postará technológia Dolby Atmos, ktorú vyladili odborníci zo spoločnosti Sony Pictures. Milovníci hudby získajú vstavaný digitálno-analógový prevodník s vysokým rozlíšením. Streamovanie obsahu zo služby TIDAL podporí hardvérové dekódovanie zvuku optimalizovaného pre technológiu prehrávania 360 Reality Audio. Nová technológia s názvom DSEE Ultimate využíva umelú inteligenciu pre zvýšenie frekvencie a bitovej rýchlosti v reálnom čase. Všetko sa reprodukuje buď cez predné stereofónne reproduktory alebo cez 3,5 mm jack konektor do káblových slúchadiel alebo do bezdrôtových slúchadiel.

Smartfón Xperia 1 II je poháňaný procesorom Snapdragon 865, spolu s 8 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného úložiska 256 GB sa dá rozšíriť prostredníctvom microSDXC karty. Telefón má dva sloty pre SIM karty a jeho batéria s kapacitou 4 000 mAh sa dá nabíjať buď cez USB alebo pomocou technológie bezdrôtového nabíjania Qi. Nová vlajková loď Sony sa môže pochváliť bezdrôtovými technológiami Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.1, ako aj možnosťou podpory mobilnej dátovej siete 5G. Odolnosť voči nepriaznivému počasiu garantuje certifikácia IP 65 / 68.

Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne informácie o cenách a ani dostupnosti.

Najnovšia vlajková loď Sony Xperia 1 II.