Ľudia z europarlamentu z rizikových krajín majú zostať doma

TA3 TASR
25.2.2020 15:15

Európsky parlament vyzval svojich zamestnancov, aby ostali doma v "dobrovoľnej izolácii", ak pricestovali z rizikových krajín, v ktorých sa rozšíril koronavírus SARS-CoV-2, vrátane niektorých regiónov Talianska. S odvolaním sa na interný e-mail, ktorý EP zaslal svojim zamestnancom v pondelok večer, o tom informoval portál Politico.eu.

Ľudia z europarlamentu z rizikových krajín majú zostať doma
SITA/AP (ilustračné foto)

Generálny riaditeľ EP pre personálne otázky Kristian Knudsen varoval v správe zamestnancov, aby zostávali doma v prípade, že za posledných 14 dní cestovali do talianskych regiónov Lombardsko, Piemont, Emilia-Romagna alebo Benátsko. Odporúčanie sa však týka aj ciest do Číny, Singapuru a Južnej Kórey.

Podľa textu správy by do priestorov EP nemali takíto zamestnanci prísť ani v prípade, že "sa cítia dobre a neboli v kontakte s nikým, u koho by bola preukázaná nákaza novým koronavírusom". Zamestnancov ďalej požiadali, aby si dvakrát denne merali teplotu s tým, že ak sa u nich za dva týždne neobjavia príznaky ochorenia, môžu sa s povolením svojho nadriadeného vrátiť na svoje pracovisko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok