Do ľudí počas karnevalu vrazilo auto, hlásia aj zranené deti

TA3 TASR ČTK
24.2.2020 15:59

Najmenej 15 ľudí vrátane detí utrpelo zranenia v pondelok v nemeckom meste Volksmarsen neďaleko Kasselu v spolkovej krajine Hesensko, keď do karnevalového sprievodu vrazil vodič osobného automobilu. Informoval o tom denník Süddeutsche Zeitung s odvolaním sa na miestnu políciu.

Vodič osobného automobilu, ktorý v pondelok vrazil do skupiny ľudí počas karnevalového sprievodu v nemeckom meste Volkmarsen v Hesensku a zranil desiatky osôb, konal podľa polície zrejme zámerne. Nemecké ministerstvo vnútra nevylúčilo, že mohlo ísť o útok. "Predpokladáme, že išlo o úmyselný čin," povedal hovorca polície, podľa ktorého zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o politicky motivovaný čin. Šéf polície vo Frankfurte nad Mohanom Gerhard Bereswill uviedol, že zranenia utrpelo 30 ľudí. Siedmi z nich sú ťažko zranení, dodal.

K incidentu, pri ktorom boli zranené aj malé deti, došlo zhruba o 14.30 h. Podľa agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na bezpečnostné kruhy, sedel za volantom mercedesu kombi 29-ročný občan Nemecka. Na mieste ho zadržali. Po incidente boli z dôvodu zvýšenej opatrnosti zrušené všetky karnevalové sprievody v Hesensku. Informovalo o tom hesenské policajné prezídium, ktoré citoval denník Süddeutsche Zeitung.

Ako doplnila agentúra Reuters, oslavy karnevalu sú mimoriadne obľúbené v častiach západného Nemecka, najmä v Kolíne nad Rýnom, Düsseldorfe či v Mainzi. Na pouličných sprievodoch sa zúčastňujú desiatky tisíc ľudí. Presné pozadie incidentu nateraz nie je jasné. Severohesenská polícia vyzvala ľudí, aby sa vyhli špekuláciám o príčine incidentu na sociálnych médiách. Volkmarsen je malé mesto s približne 6800 obyvateľmi nachádzajúce sa v okrese Waldeck-Frankenberg. Od Kasselu je vzdialené zhruba 30 kilometrov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok