Zásah českej polície, mali zadržať aj blízkeho človeka ministerky

TA3 TASR
24.2.2020 13:13

Vyšetrovatelia z českej Národnej centrály proti organizovanému zločinu zasahovali na ministerstve práce v Prahe. S odvolaním sa na svoje zdroje o tom informoval denník Lidové Noviny. Policajti údajne zadržali dvoch zamestnancov tohto úradu a jedným z nich má byť námestník pre riadenie sekcií ekonomiky a informačných a komunikačných technológií Jan Baláč. Ide o blízkeho spolupracovníka ministerky Jany Maláčovej.

Zásah českej polície, mali zadržať aj blízkeho človeka ministerky
SITA/AP (ilu)

"Môžem iba povedať, že náš útvar dnes vykonáva úkony trestného konania. Podávanie informácií z trestného konania má vyhradené Vrchné štátne zastupiteľstvo v Prahe," povedal pre Lidovky hovorca NCOZ Jaroslav Ibehej s tým, že ďalší komentár poskytnúť nemôže.

Druhým podozrivým je údajne vedúci oddelenia bezpečnosti informačných a komunikačných technológií na ministerstve práce a sociálnych vecí. Vyšetrovatelia oboch mužov podozrievajú zo zneužitia právomocí úradnej osoby a z machinácií pri zadávaní verejnej zákazky a verejnej súťaže.

Prípad sa podľa informácií Lidoviek údajne týka zákazky na informačné systémy ministerstva za štvrť milióna korún. Ministerka Maláčová ani námestník Baláč na otázky novín nereagovali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok