Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hyundai a Kia predvádzajú prediktívny systém radenia budúcich vozidiel

Hyundai a Kia predvádzajú prediktívny systém radenia budúcich vozidiel
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V automobiloch s automatickou prevodovkou by bod, v ktorom vozidlo radí na inú rýchlosť, nemal vychádzať len z aktuálnej rýchlosti na ceste. Touto myšlienkou sa zaoberali vývojári zo spoločností Hyundai a Kia, a vyvíjajú prediktívny systém radenia, ktorý mení rýchlostné stupne podľa situácie na ceste pred vozidlom.

Toto zariadenie, ktoré je označené ako prvé svojho druhu, je známe ako Informačnými a komunikačnými technológiami prepojený systém radenia (Information and Communication Technology Connected Shift System, v skratke ICT). Jeho cieľom je, okrem iného, zefektívnenie spotreby paliva, zvýšenie výkonu, zníženie stresu vodiča a minimalizovanie opotrebenia prevodovky.

Systém ICT získava údaje zo zdrojov, ako sú radarové jednotky vo vozidle, ktoré merajú vzdialenosť medzi automobilom a okolitou premávkou; či predná kamera, ktorá ukazuje, v ktorom jazdnom pruhu je vozidlo aktuálne zaradené; a tiež 3D navigačné mapy najbližšej oblasti. Tieto mapy poskytujú informácie o stúpaní a klesaní, o profile zákrut a o dopravnej situácii na najbližšom úseku cesty.

Na základe všetkých týchto kombinovaných vstupov využíva systém ICT progresívny prístup k radeniu prevodových stupňov. A to buď optimalizáciou bodu, v ktorom sa radia prevodové stupne, alebo elimináciou potreby ich radenia. Napríklad počas testov, ktoré boli vykonané na úseku cesty s množstvom zákrut, radilo vozidlo vybavené týmto systémom pri zatáčaní až o 43 menej. Okrem toho, kvôli zlepšenému výkonu vodič brzdil o 11 percent menej.

Systém prediktívneho radenia ICT využíva mnohé zdroje údajov.

Systém tiež automaticky zaraďoval do športového režimu pri pripájaní sa na diaľnicu, aby sa auto čo najrýchlejšie prispôsobilo rýchlosti ostatných vozidiel. Po zaradení potom systém prešiel na ekonomický režim jazdy. Okrem toho využíva brzdenie motorom na spomalenie vozidla pri prekročení rýchlosti, počas jazdy dole z kopca alebo pri vstupe do úseku cesty s nižšou povolenou maximálnou rýchlosťou.

Ďalší vývoj by mohol systému ICT priniesť schopnosť komunikácie prostredníctvom mobilných dátových sietí 4G LTE alebo 5G. Komunikácia s prepojenou dopravnou infraštruktúrou by umožnila vozidlu získať napríklad informácie o stave semaforov na najbližšej križovatke. Spoločnosti Hyundai a Kia plánujú túto technológiu integrovať do svojich budúcich vozidiel, či už riadenými ľudskými vodičmi alebo plne autonómnymi bez vodiča.