Trump pricestoval do Indie. Zrútila sa brána, ktorou mal prejsť

TA3 SITA TASR
24.2.2020 10:14

Americký prezident Donald Trump pricestoval na prvú oficiálnu návštevu Indie. Počas dvoch dní chce posilniť vzťahy medzi oboma krajinami, ktoré zaťažujú obchodné spory. Trumpov príchod poznamenal incident.

Americký prezident Donald Trump pricestoval do indického štátu Gudžarát na svoju prvú oficiálnu návštevu. Na letisku ho čakal indický premiér Naréndra Módí, ktorý pochádza z Gudžarátu. Pri privítaní Trumpa srdečne objal. Lídri následne zamierili na predmestie Ahmadábádu navštíviť dom, kde žil 13 rokov Mahátmá Gándhí. Tisíce ľudí lemovali ulice vyzdobené ich portrétmi a vítacími sloganmi, aby aspoň na chvíľu videli oboch významných politikov.

Po návšteve predmestia Sabarmati Ašram Trump zavítal na štadión Motera, ktorý je považovaný za najväčší kriketový štadión na svete. Tam Trump a Módí prehovorili k 100-tisícovému davu. Príchod politikov poznačil menší incident, keď sa v silnom vetre zrútila časť vstupnej brány, ktorou mal americký prezident prejsť.

Trumpova návšteva je zameraná na prehĺbenie vzťahov medzi oboma najväčšími svetovými demokraciami. Trumpa počas jeho dvojdňovej návštevy sprevádza manželka Melania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok