Kiskovci jednohlasne odmietli Smer, vyzvali k tomu aj ostatných

TA3 TASR
23.2.2020 19:03

Ak Smer-SD vyhrá februárové parlamentné voľby a dostane poverenie zostaviť vládu, tak strana Za ľudí s ním nebude o tom ani len rokovať. Na tlačovej konferencii to uviedol exprezident a líder mimoparlamentnej strany Za ľudí Andrej Kiska.

Kiskovci jednohlasne odmietli Smer, vyzvali k tomu aj ostatných
TASR/Jakub Kotian

„Dnes zasadlo predsedníctvo strany Za ľudí a jednomyseľne odsúhlasilo, že v prípade, ak dostane poverenie na zostavenie vlády strana Smer, odmietneme akékoľvek spoločné rokovanie o zostavení vlády,“ uviedol Kiska. Dodal, že nechce ani len pozvánku na rokovanie a k rovnakému postoju vyzýva aj ostatné „demokratické opozičné strany“.

Kiska pripomenul, že po voľbách v roku 2016 boli voliči svedkami veľkého prekvapenia, keď strany, ktoré pred voľbami Smer-SD pôvodne odmietali, napokon zostavili koalíciu s Robertom Ficom. Narážal tak na niekdajšiu stranu Sieť a koaličný Most-Híd.

„Naša krajina stojí na križovatke, buď bude vládnuť Smer s fašistami, alebo sa vyberieme demokratickou cestou. Je to v niečom podobné ako v roku 1998, keď hrozilo, že Mečiar bude ďalej vládnuť,“ doplnil exprezident. Parlamentné voľby budú 29. februára. Stáť budú viac ako 12,6 milióna eur. V ére samostatného Slovenska pôjde o ôsme parlamentné voľby v poradí. Na Slovensku sú viac ako štyri milióny oprávnených voličov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok