Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Porsche otvára najvýkonnejšiu nabíjaciu stanicu v Európe

Porsche otvára najvýkonnejšiu nabíjaciu stanicu v Európe
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nielen majitelia Porsche Taycan majú teraz v strednom Nemecku k dispozícii novú stanicu pre nabíjanie elektromobilov s názvom Porsche Turbo Charging. Stanica v Lipsku (Liepzig) má celkovú kapacitu sedem megawattov, čo z nej robí najvýkonnejší nabíjací park v celej Európe.

Spoločnosť Porsche tvrdí, že všetka elektrina použitá v nabíjacom parku v Lipsku bude pochádzať z obnoviteľných zdrojov energie. Nabíjací park má tucet 350 kW nabíjacích staníc s jednosmerným prúdom a štyri nabíjacie stanice so striedavým prúdom pracujúce pri 22 kW, ktoré sú otvorené 24 hodín denne, sedem dní v týždni.

Ultra rýchle nabíjačky boli vyvinuté spoločnosťou Porsche Engineering a mohli by už za päť minút nabíjania predĺžiť dojazd elektromobilov až o 100 kilometrov. Hoci na zverejnených fotografiách sú k nabíjačkám pripojené elektromobily Porsche Taycan, nabíjacie stanice môžu obslúžiť akékoľvek značky elekotromobilov, ktoré sú vybavené kompatibilným konektorom typu CCS2. Momentálne toto rýchle nabíjanie nebude používateľov stáť ani euro, pretože je pre všetkých až do konca marca zadarmo.

Nový nabíjací park Porsche Turbo Charging.

S cieľom vytvoriť z nabíjania elektromobilov v parku príjemný zážitok, pozýva spoločnosť Porsche návštevníkov, aby počas nabíjania svojho vozidla využili služby v zákazníckom centre a prípadne si dokonca zarezervovali jazdu na Porsche Taycan v Lipsku. Nový nabíjací park, ktorý je postavený medzi diaľnicami číslo 9, 14 a 38, by mal podľa Porsche „významne obohatiť nabíjaciu infraštruktúru v strednom Nemecku a v parku sú vítané všetky značky elektrických a hybridných vozidiel“.

Nový nabíjací park Porsche Turbo Charging.