Pri streľbe v baroch zahynulo niekoľko ľudí, podozrivý je mŕtvy

TA3 TASR ČTK
20.2.2020 06:37

Podozrivého zo streľby v nemeckom meste Hanau v spolkovej krajine Hesensko našli mŕtveho vo vlastnom byte. S odvolaním sa na vyhlásenie polície o tom informovala agentúra DPA.

Polícia vo vyhlásení na Twitteri neposkytla žiadne ďalšie podrobnosti o totožnosti podozrivého strelca. Dodala, že v súčasnosti nič nenasvedčuje tomu, že by boli v tomto prípade aj ďalší páchatelia. Streľba na dvoch miestach v Hanau si vyžiadala najmenej deväť mŕtvych, niekoľko ďalších ľudí je vážne zranených. Strieľalo sa v stredu večer okolo 22.00 h miestneho času v dvoch baroch s vodnými fajkami.

Pred prvým barom boli zastrelení traja ľudia a pred vchodom do druhého ďalší piati, uviedli nemecké médiá. Podľa vyjadrenia polície svedkovia videli z dejiska prvej streľby odchádzať tmavé vozidlo, následne bola hlásená streľba aj z druhého miesta. Regionálny rozhlas s odvolaním sa na svoje zdroje uviedol, že prvý útok sa stal v centre mesta v bare s vodnými fajkami. Svedkovia údajne počuli osem až deväť výstrelov. Na mieste činu videli ležať na zemi najmenej jedného človeka.

Páchateľ alebo páchatelia následne odišli do druhého baru v inej časti mesta, kde došlo taktiež k streľbe. Mesto Hanau s približne 100.000 obyvateľmi leží v juhozápadnom Nemecku asi 20 kilometrov východne od Frankfurtu nad Mohanom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok