Česká vláda premiéra Petra Nečasa získala dôveru

TASR, TA3
27.4.2012 06:29

Česká stredopravá vláda premiéra Petra Nečasa dnes v hlasovaní získala dôveru Poslaneckej snemovne, o ktorú ju požiadal sám premiér. Vládu po 11-hodinovej rozprave podporilo podľa oficiálnych výsledkov 105 poslancov.

Nečasova vláda tak môže pokračovať aj po rozpade strany Veci verejné (VV).

Vládu podporili poslanci z ODS, TOP 09 a z platformy Karolíny Peake, ktorá sa odtrhla od VV, ale aj traja poslanci VV Otto Chaloupka, Miroslav Petráň a Milan Šťovíček a dvaja nezaradení poslanci, exprimátor Prahy Pavel Bém a Martin Doktor.

Proti vláde hlasovali poslanci ČSSD, KSČM, osem poslancov VV a nezaradení poslanci Kristýna Kočí a Vít Bárta.

Premiér potom na tlačovom brífingu vyjadril radosť, že sa našiel dostatočný počet hlasov na podporu vlády, ktorá musí uskutočniť reformy a prijať kroky, ktoré povzbudia konkurencieschopnosť. Pripomenul však, že vyjadrenie dôvery neznamená, že teraz bude vláda chodiť "s nosom hore". Vládu podľa jeho slov čakajú dôležité hlasovania a bude treba túto väčšinu udržať.

Vicepremiérka Karolína Peake povedala, že "nastala šanca ukázať, že je možné vládnuť zrozumiteľne a pokúsiť sa politike vrátiť dôveru. Verím, že dnešok je novým štartom," citoval oboch spravodajský server iDNES.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok