Objavilo sa ďalšie video proti Kiskovi. Špinavá kampaň, reagoval

TA3 TASR SITA
19.2.2020 12:55

Z anonymného zdroja prišlo do mailových schránok médií ďalšie video, ktoré chce kompromitovať bývalého prezidenta a lídra strany Za ľudí Andreja Kisku. Zachytáva Kisku v rozhovore s bývalým obchodným partnerom Michalom Šuligom, cez ktorého pred rokmi kúpil sporné pozemky v obci Veľký Slavkov.

"Špinavá kampaň proti mojej osobe pokračuje," reagoval Kiska. Robert Fico podľa neho spraví všetko preto, aby ho pošpinil. "Za antikampaňou podľa našich informácií stojí poslanec za stranu Smer-SD," uviedol exprezident.

Anonym v stredu zverejnil druhé video týkajúce sa Kiskovej kauzy pozemkov vo Veľkom Slavkove. Vystupuje v ňom samotný exprezident a počuť na ňom svedka z jeho procesu v kauze pozemkov Michala Šuligu. V rozhovore rozoberajú aj možné povolebné scenáre.

V prvom videu z minulého týždňa Šuliga tvrdí, že Kiska vedel, že sa mu predáva nezákonne vydržaný pozemok a že mu „držal stranu“. Na zázname vystupuje aj Milan Reichel spájaný s popradským podsvetím.

Kiska sa ešte ako prezident o pozemky súdil so zubárom Jánom Francom, spor prehral v roku 2018. Vo svojom zdôvodnení rozsudku sudca Miroslav Radačovský uviedol, že Kiska nadobúdal pozemok v dobrej viere a nemohol vedieť, že bol získaný nezákonne.

Kiska v súvislosti s prvým videom podal trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie na prokuratúre v Poprade. Označil ho za zinscenované.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok