Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Strešný box na auto, ktorý zároveň poskytne solárne nabíjanie

Strešný box na auto, ktorý zároveň poskytne solárne nabíjanie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na strechu auta sa dajú namontovať nosiče na bicykle, lyže či inú výbavu, alebo prepravné boxy či dokonca solárne panely. Spoločnosť Yakima posledné dve možnosti spojila do jedného a predstavila strešný box CBX Solar s integrovaným fotovoltaickým panelom pre nabíjanie zariadení počas kempovania.

Spoločnosť Yakima spolupracuje so spoločnosťou Sunflare pri integrácii jedného z 36 W fotovoltaických panelov do krytu strešného boxu na autá s názvom CBX Solar. Ľahký, tenký a ohybný panel od spoločnosti Sunflare, ktorý obsahuje meď, idnium, gálium a selenid, sa ukázal byť vhodným pre túto konkrétnu aplikáciu.

Fotovoltaický panel Sunflare má výstup 5 voltov (max. 3 A) cez dva integrované porty USB. Majitelia si vďaka nemu môžu v kempe nabíjať smartfóny a ďalšie mobilné zariadenia bez obáv z vyčerpania autobatérie alebo udržiavania voľnobehu. Panel je navrhnutý tak, aby odolal voči nárazom a neprepúšťal do vnútra strešného boxy teplo, chlad ani vietor.

Strešný box na auto Yakima CBX Solar.

Strešný box na auto Yakima CBX Solar sa dostal na vrchol nového modelového radu, ktorý zahŕňa nesolárne modely 16 a 18-cu s úložným objemom 453 a 510 litrov. Oproti starším modelom dodali dizajnéri zo spoločnosti Yakima novej línii elegantnejšiu, hranatejšiu estetiku a novú štruktúru exteriéru. Každý strešný box z modelového radu CBX má rukoväť na veku, ktorá sa po zaistení odpojí, aby sa zvýšila bezpečnosť. Montážny nástroj na utiahnutie strešného boxu sa dá úhľadne uložiť do vnútra boxu.

Strešné boxy Yakima CBX sa budú predávať od augusta za cenu 1 299 dolárov pre verziu CBX Solar, zatiaľ čo nesolárne verzie 18 s 16-cu budú stáť 949 dolárov, respektíve 849 dolárov.

Strešný box na auto Yakima CBX Solar.