Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové smartfóny strednej triedy LG získali štvorité fotoaparáty

Nové smartfóny strednej triedy LG získali štvorité fotoaparáty
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spotrebitelia už nemusia platiť veľké čiastky za to, aby dostali smartfón s dobrou výbavou. Dokazuje to aj juhokórejská spoločnosť LG, ktorá predstavila tri nové smartfóny strednej triedy. Tie sa môžu okrem slušných hardvérových špecifikácií pochváliť aj zadným fotoaparátom s až štyrmi objektívmi.

Modelový rad smartfónov LG K obohatili nové modely s označením K61, K51S a K41S. Všetky novinky majú rovnakú 4 000 mAh kapacitu batérie, snímač odtlačkov prstov umiestnený vzadu, podporu X 3D Surround Sound pre pripojené slúchadlá a 6,5 palcový displej, ktorého pomer strán je v prípade modelu K61 o niečo širší.

Lídrom novej zostavy je model LG K61, ktorého zadný štvoritý fotoaparát prináša kombináciu rozlíšení 48 megapixelov pre hlavný objektív + 8 megapixelov pre širokouhlý objektív + 2 megapixely pre makro + 5 megapixelov pre snímanie hĺbky priestoru. Model LG K51S získal hlavný objektív s rozlíšením 32 megapixelov, zatiaľ čo model LG K41S má 13 megapixelový hlavný objektív. Obidva modely majú 5 megapixelový širokouhlý objektív + 2 megapixelový makro objektív + 2 megapixely pre snímanie hĺbky priestoru.

Smartfón LG K61.

No nie je to samozrejme len o megapixeloch. Spoločnosť LG tvrdí, že „zachytenie čara momentu nebolo nikdy také ľahké alebo zábavné“, ako to bude s týmito tromi mobilnými telefónmi. Toto prehlásenie naznačuje, že v softvéri k fotoaparátu bude k dispozícii veľa efektov a trikov pre snímanie fotografií či videí.

Model LG K61 bude dostupný v konfigurácii so 4 GB operačnej pamäte RAM a 64 GB alebo 128 GB úložného priestoru. V prípade modelu LG K51S to bude 3 GB RAM a 64 GB úložného priestoru, zatiaľ model K41S sa bude dodávať s 3 GB RAM a 32 GB úložiskom. Procesor nebol ešte presne definovaný, no mal by mať osem jadier a v prípade smartfónov K61 a K51S by mal bežať s frekvenciou 2,3 GHz v porovnaní s 2 GHz v K41S-ke.

Smartfón LG K51S.

Dva smartfóny vyššej kategórie K61 a K51S majú výrez v displeji pre predný selfie fotoaparát, zatiaľ čo v prípade modelu K41S zostáva selfie fotoaparát uložený v klasickom záreze v tvare kvapky. Všetky tri telefóny majú tenké rámy okolo displeja a dizajnovo vyzerajú príťažlivo.

Nová trojica smartfónov strednej triedy LG by sa mala cenovo pohybovať niekde pod najvyššou úrovňou vlajkových lodí, no presné ceny musí ešte LG potvrdiť. Predaj by sa mal začať v druhom štvrťroku 2020.

Smartfón LG K41S.