Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

E-bicykel Model 1 má roztiahnuteľné brašny s pevným plášťom

E-bicykel Model 1 má roztiahnuteľné brašny s pevným plášťom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Model 1 od spoločnosti Civilized Cycles kombinuje skúter, moped, elektrický bicykel a nákladný bicykel do jedného akoby retro dizajnu. Na zadnom nosiči má totiž integrované cyklistické brašne s pevným plášťom, ktoré pojmú dovnútra 20 litrov nákladu. No po roztiahnutí plášťu do bokov vznikne otvorený košík, s ešte väčším objemom až 80 litrov.

Patentované brašne s pevným opláštením, ktoré je vyrobené z odolných a ľahkých uhlíkových vlákien, majú nosnosť až 22,6 kilogramu nákladu. Sú odolné voči poveternostným podmienkam, dajú sa uzamknúť a prekrývajú hornú polovicu zadného kolesa. Nad nosičom s týmito rozťahovateľnými brašnami je navyše umiestené aj sedadlo pre spolujazdca. Elektrický bicykel Model 1 tak údajne pohodlne odvezie dvoch dospelých alebo jedného dospelého a dve deti.

Elektrický bicykel Model 1

K dispozícii sú verzie elektrického bicykla Model 1 s 350 W, 500 W alebo 750 W elektromotorom. V závislosti od miestnych predpisov môže bicykel dosahovať maximálnu rýchlosť 32 km / h alebo 28 km / h. Jazdec si môže zvoliť plne elektrickú jazdu alebo elektrickú asistenciu šliapania do pedálov. Dojazd na jedno nabitie lítium-iónovej batérie je udávaný na približne 40 kilometrov. Prostredníctvom dvoch USB portov sa dajú z batérie nabíjať mobilné zariadenia. Dojazd si môže používateľ zdvojnásobiť pridaním voliteľnej druhej batérie.

Elektrický bicykel Model 1

E-bicykel Model 1 je vybavený úplne novým systémom odpruženia Manitou, ktorý sa automaticky prispôsobuje hmotnosti jazdca, spolujazdca a nákladu. Výška predného odpruženia je 80 mm, zatiaľ čo zadné odpruženie dosahuje výšku 60 mm. Do výbavy patria predné a zadné svetlá, smerové svetlá zabudované v rúčkach riadidiel či hydraulické kotúčové brzdy Tektro. K nastaveniam bicykla sa používateľ dostane cez mobilnú aplikáciu, ktorá sa s bicyklom páruje pomocou technológie Bluetooth.

Spoločnosť Civilized Cycles zatiaľ vyrobí len limitovaný počet 40 kusov elektrických bicyklov Model 1. Budú sa predávať za cenu 5 999 dolárov a dostupné by mali byť v druhom štvrťroku 2020.

Elektrický bicykel Model 1