Miliardy dolárov na klímu. Najbohatší človek sveta sľubuje pomoc

TA3 TASR
18.2.2020 08:02

Najbohatší človek na svete a šéf spoločnosti Amazon Jeff Bezos prisľúbil v pondelok desať miliárd dolárov na boj proti klimatickým zmenám. Podľa jeho slov peniaze budú použité na financovanie vedcov, aktivistov a iných skupín.

Informuje o tom stanica BBC. "Chcem sa podieľať na rozširovaní známych spôsobov a skúmaní nových ciest boja proti zničujúcim následkom klimatických zmien," uviedol 56-ročný Bezos a spresnil, že prisľúbené prostriedky sa začnú rozdeľovať v lete tohto roku. Bezos disponuje odhadovaným majetkom vo výške viac než 130 miliárd dolárov; avizovaný dar predstavuje takmer osem percent z jeho imania.

Bezos sa však v porovnaní s niektorými multimiliardármi dosiaľ venoval dobročinnosti len obmedzene. Jeho najväčším darom boli dve miliardy dolárov, ktoré v septembri 2018 venoval na pomoc rodinám bez domova a na financovanie škôl. Kritizovaný je tiež pre to, že nepodpísal výzvu Giving Pledge, na základe ktorej superbohatí ľudia sľubujú, že sa počas života vzdajú polovice svojho majetku v prospech charity.

"Dokážeme zachrániť Zem. Bude si to však vyžadovať spoločné úsilie veľkých spoločností, malých firiem, vlád, svetových organizácií a jednotlivcov. Zem je jedinou vecou, o ktorú sa delíme všetci. Chráňme ju preto spoločne," uviedol Bezos vo vyhlásení.

Témy: Jeff Bezos
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok