Matovič dal pred úrad vlády tisíce sviečok za ľudí, ktorí mohli žiť

TA3 SITA
17.2.2020 16:45

Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič priniesol na Námestie slobody pred Úrad vlády SR päťtisíc sviečok. Tie majú pripomínať päťtisíc ľudí, ktorí každoročne zomrú, a ktorí podľa hnutia „mohli žiť, keby milióny určené na zdravotníctvo neodtiekli pod taktovkou Smeru do schránkových firiem Penty na Cypre“. Premiér Peter Pellegrini v reakcii uviedol, že s úžasom sleduje, ako novopečený líder opozície Igor Matovič opäť klame ľuďom do očí.

Matovič dal pred úrad vlády tisíce sviečok za ľudí, ktorí mohli žiť
SITA/Alexandra Čunderlíková

Na proteste sa zúčastnilo niekoľko desiatok ľudí a objavili sa na ňom aj transparenty s nápismi „My všetci chceme žiť“, „Ak nefunguje bordel, k*rvy vymeniť nestačí“.

„Šéf Penty Jaroslav Haščák s podporou Roberta Fica a jeho strany Smer-SD vytuneloval v zdravotníctve 400 miliónov eur. Ukážme im dôstojne, že sa im postavíme a zabezpečíme, aby zdravotníctvo fungovalo pre ľudí a nie pre nejakých zbohatlíkov na Bahamách,“ povedal vo svojom vystúpení Matovič.

„S úžasom sledujem, ako novopečený líder opozície Igor Matovič opäť klame ľuďom do očí. Tentokrát sa zameral na oblasť zdravotníctva, kde prekrúca fakty a spolieha sa na to, že všetci stratili pamäť. Pád zdravotníctva do súkromných rúk odštartovala pravicová, druhá vláda Mikuláša Dzurindu. Jej súčasťou bol štátny tajomník, Miroslav Beblavý, Daniel Lipšic a ďalší ministri za KDH, no najmä smutne preslávený minister zdravotníctva Rudolf Zajac,“ uviedol v reakcii predseda vlády Peter Pellegrini . Premiér vyzval Matoviča, aby dal verejný sľub, že nepôjde do prípadnej koalície s niektorou zo strán, ktorej program podľa Pellegriniho pomáhali tvoriť ľudia z finančnej skupiny Penta.

„Vyzývam pána Matoviča, ak to so slovenským zdravotníctvom myslí vážne, aby dal verejný prísľub, že nepôjde po voľbách do koalície so žiadnou stranou, ktorej program v oblasti zdravotníctva písali v kanceláriách Penty. Ani so stranou, ktorá sa podieľala na privatizácii nášho zdravotníctva,“ dodal Pellegrini.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok