Fanúšikovia v Trnave gól nevideli, Spartak nepremenil penaltu

TA3 TASR
16.2.2020 17:56

V nedeľnom 155. ligovom derby Spartak Trnava - Slovan Bratislava sa v rámci 19. kola futbalovej Fortuna ligy zrodila bezgólová remíza. Obhajca titulu z Bratislavy tak má po prvom jarnom kole na poste lídra náskok pred druhou Žilinou osem bodov. Zverenci hosťujúceho trénera Jána Kozáka ml. v tejto sezóne v lige prehrali len raz, ešte 1. septembra v 7. kole v Dunajskej Strede (2:5).

Krátko pred zápasom organizátori zagratulovali domácim legendám Jozefovi Štibrányimu k 80-ke, resp. Igorovi Bališovi k 50-ke. Potom sa vo výbornej kulise mohlo ísť hrať. Na úplne novom trávnatom koberci na ŠAM sa už po pár sekundách objavil pred Greifom s loptou na nohe domáci útočník Orlandič, ale zakončil viac ako chabo. Obaja aktéri začali opatrne, hralo sa najmä medzi šestnástkami a domáci vyzerali ostrejší v osobných súbojoch.

V prvej dvadsaťminútovke absentovali zaujímavé situácie, chýbala streľba či aspoň náznak finálnej prihrávky. V 24. minúte domáci Moenza odcentroval z bránkovej čiary a našiel Yaoa, ten bol sám v pozícii, ale spracoval slabšie a ešte horšie z otočky a záklonu vystrelil ľavačkou nad. Solídne tempo hry ani v ďalšom priebehu neprinieslo čisté šance. Trnava, ktorej cez zimu odišlo 11 hráčov a 9 prišlo, vyzerala celkom zohrane a vyrovnala sa kvalite súpera aj v držaní lopty. V úplnom závere prvého dejstva si Moha naviedol na ľavej strane loptu do pozície, jeho technický a zarotovaný pokus ale išiel nad.

Hneď na začiatku druhého polčasu dostali domáci príležitosť kopať penaltu, keď podľa názoru hlavného rozhodcu Glovu stiahol stopér Abena v šestnástke hostí protihráča. Zodpovednosť zobral na seba Mitrea, jedenástku však kopol lajdácky a hrdinom bol brankár "belasých" Greif, ktorý mu ju zlikvidoval. V 55. minúte hlavný rozhodca duel na chvíľu prerušil, keďže hraciu plochu zahmlil dym zo svetlíc z trnavského kotla. Hralo sa intenzívne a pre derby s typickým nasadením, stále ale platilo, že chýbalo viac väčších šancí.

No v 72. minúte si vybrala slabšiu chvíľu obrana Slovana, do šance sa dostal striedajúci Tavares, ktorý si obhodil vo vzduchu vybiehajúceho Greifa, ale už nedokázal presne namieriť do priestoru brány. Následne sa v domácom pokutovom území nedohodli Rusov a Mitrea, ale Slovan zmätky súpera nedokázal využiť. Hostia neskórovali ani po bombe Nona z priameho kopu v 80. minúte a ani z následnej šance Hentyho o pár okamihov neskôr. Rozhodnúť mohol v 84. minúte domáci Tešija, ktorý tvrdo a presne vystrelil k pravej tyčke, ale extrazákrokom zachránil spoluhráčov Greif a vyrazil na roh. "Andeli" Slovan v závere trochu pritlačili, Orlandič sa ale v zakončení nepresadil a tak sa body napokon delili.

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 0:0

ŽK: Yao, Grendel - de Kamps, De Marco, rozhodovali: Glova - Benko, D. Hrčka, 11.128 divákov.

Trnava: Rusov – Izuchukwu, Mitrea, Moenza – Pereira, Tzandaris, Grendel, Tešija, Yao (61. Tavares) – Sobczyk (80. Vukojevič), Orlandič

Slovan: Greif - Pauschek, Abena, Bajrič, De Marco - de Kamps, Nono - Holman (85. Dražič) - Daniel (75. Ratao), Henty, Moha

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok