Kiska podal trestné oznámenie. Naznačil, kto má stáť za videom

TA3 TASR SITA
14.2.2020 15:32

Bývalý prezident a líder Za ľudí Andrej Kiska podal trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie. Ide o diskreditujúce video, ktoré sa objavilo v médiách. NAKA potvrdila, že vedie v súvislosti s podvodmi s pozemkami v okrese Poprad viacero trestných stíhaní.

Kiska podal trestné oznámenie. Naznačil, kto má stáť za videom
Facebook.com/Andrej Kiska

Skrytá kamera na biliardovom stole

„Podal som trestné oznámenie za krivé obvinenie mojej osoby v trápnom zinscenovanom videu, podľa všetkého v réžii Smeru. 15 dní pred voľbami prichádza najväčšia špina. Smeru ide o všetko. Fico sa ma bojí, preto na mňa celú kampaň útočí. Vie, že ja som jeho najväčší súper. Som jediný, kto ho porazil a vie, že ak bude strana Za ľudí silná, nebude môcť vládnuť s fašistami a SNS," uviedol Kiska.

Skrytá kamera stojí podľa Kisku rovno na biliardovom stole. „Niekoľkokrát sa do kamery aj pozrú, niekedy ani nevedia čo hovoriť, akoby im niekto dával pokyny. Kameru na konci niekto rukou vypne. Presne rovnaký scenár použil na mňa Smer v roku 2014 pred prezidentskými voľbami, očierňovanie, vymyslené kauzy. Všimnite si, kto toto primitívne video šíri. Sú to smeráci, fašisti a konšpirátori," povedal exprezident.

Kiska dodal, že sa k nemu dostali informácie, kto za zinscenovaným videom stojí. Podľa jeho slov má ísť o človeka zo štruktúr Smeru. „Budem o tom hovoriť pred orgánmi činnými v trestnom konaní. Verím, že tak ako v roku 2014, aj teraz Smer s touto špinavou kampaňou pohorí a Fica definitívne porazíme," uzavrel líder Za ľudí.

Hovorca policajného prezídia Michal Slivka na margo zverejneného videa o kauze Andreja Kisku avizoval, že sa ním polícia bude zaoberať a nahrávku bude analyzovať. Trestné oznámenie nepodal len Kiska - na neho samotného zase podal na generálnej prokuratúre volebný líder strany Vlasť Štefan Harabin. Podozrieva ho z účasti v organizovanej zločineckej skupine.

Svedok a muž spájaný s podsvetím

Aktérmi videa sú svedok z jeho procesu v kauze pozemkov Michal Šuliga a Milan Reichel spájaný s popradským podsvetím. Kiska označil video za zinscenované. Spojil si ho s údajným výrokom predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý mu mal „sľúbiť pomstu a útoky“, ak ho nevymenuje za predsedu Ústavného súdu. Fico spájanie s videom odmietol a dodal, že ho Kiska nezaujíma.

Vo videu sa Šuliga a Reichel rozprávajú o Kiskovej kauze s pozemkami vo Veľkom Slavkove, ktorá sa dostala na súd. Kiska sa ešte ako prezident o pozemky súdil so zubárom Jánom Francom, spor prehral v roku 2018. Šuliga bol jedným zo svedkov. Vo videu tvrdí, že Kiska vedel, že sa mu predáva nezákonne vydržaný pozemok a že mu „držal stranu“. Vo svojom zdôvodnení rozsudku sudca Miroslav Radačovský uviedol, že Kiska nadobúdal pozemok v dobrej viere a nemohol vedieť, že bol získaný nezákonne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok