Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Canon oznamuje vývoj full-frame bezzrkadlovky EOS R5

Canon oznamuje vývoj full-frame bezzrkadlovky EOS R5
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Canon prvýkrát predstavila svoj model fotoaparátu EOS R v septembri 2018 a o rok neskôr sa k nemu pripojil ďalší full-frame bezzrkadlový systém EOS RP, navrhnutý pre širšie masy. Canon teraz odhaľuje, že pracuje na novom fotografickom systéme s označením EOS R5.

„Oznámenie je priamym dôsledkom neúnavného úsilia inžinierov spoločnosti Canon, ktorých úlohou je vývoj novej generácie objektívov Canon EOS R a RF, aby pomohli pozdvihnúť populárny systém, ohlásený v roku 2018. Pri vývoji nového fotoaparátu spoločnosť Canon počúvala rozsiahlu spätnú väzbu od mnohých fotografov. Výsledkom je fotoaparát a objektívy, ktoré potešia rôznych fotografov a zároveň preukazujú odhodlanie spoločnosti Canon pracovať na full-frame bezzrkadlových fotoaparátoch a objektívoch,“ povedal Kazuto Ogawa, Canon.

V tomto okamihu nebolo odhalených veľa detailov, ale dá sa povedať, že pripravovaný full-frame bezzrkadlový systém EOS R5 bude v sebe kombinovať novo navrhnutý CMOS snímač so zatiaľ nešpecifikovaným počtom pixelov spolu s novým procesorom pre spracovanie obrazu. Táto kombinácia by mala fotoaparát umožniť kontinuálne snímanie rýchlosťou až 20 snímok za sekundu pri použití tichého režimu uzávierky alebo 12 snímok za sekundu s mechanickou uzávierkou.

Full-frame bezzrkadlový systém Canon EOS R5.

Fotoaparát pritom bude prvým modelom spoločnosti Canon, ktorý príde s technológiou stabilizácie obrazu v tele. Bude schopný zaznamenať video v rozlíšení až 8K a k dispozícii budú dva sloty pre dátové karty. Vo výbave bude aj integrovaná bezdrôtová komunikačná technológia, ktorá umožní automatický prenos obrazových súborov priamo do novej cloudovej platformy spoločnosti Canon, ktorá bude k dispozícii od apríla tohto roku.

No a to je skoro všetko, o čom spoločnosť Canon informovala, okrem toho, že vydanie pripravovaného full-frame bezzrkadlového fotoaparátu EOS R5 bude sprevádzať sedem RF objektívov a dva RF nástavce.

Systém EOS R5 bude uvedený na výstave WPPI 2020 v Las Vegas, ktorá sa koná v dňoch 25. až 27. februára.

Full-frame bezzrkadlový systém Canon EOS R5.