Polícia uviedla na pravú mieru informácie ohľadom Fica

TA3 TASR
10.2.2020 19:36

Polícia upresnila informácie v prípade trestného stíhania predsedu Smeru-SD Roberta Fica pre jeho výroky o odsúdení exposlanca ĽSNS Milana Mazureka. Uviedla na pravú mieru informácie o tom, že sa má čakať na znalcov. Polícia neskôr na sociálnej sieti informovala, že Lučanský sa na tlačovej konferencii vyjadril k inému prípadu.

Polícia uviedla na pravú mieru informácie ohľadom Fica
Facebook.com/Robert Fico

"Nie je pravda, že „v prípade trestného stíhania Fica sa čaká na znalecké skúmanie“ ako uvádzajú médiá", uviedla polícia na Facebooku.

Lučanský sa podľa príspevku vyjadroval k medializovanému prípadu, kde sa čaká na znalecké skúmanie, ale nie je tu obvinená žiadna konkrétna osoba. Má ísť o trestné oznámenie o fotografii z facebookového profilu Ľuboša Blahu, kde je fotka červenej hviezdy, kosáka a kladiva ako darček k narodeninám od Roberta Fica.

Mazurek čelil obžalobe pre jeho hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika, ktoré majú rasistický charakter, odvysielané v októbri 2016 v rádiu. Na základe právoplatného rozsudku Najvyššieho súdu prišiel v septembri o poslanecký mandát. Fico na jeho odsúdenie za hanobenie národa, rasy a presvedčenia následne vo videu na sociálnej sieti reagoval s tým, že povedal to, čo si myslí takmer celý národ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok