Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové moto G smartfóny s dotykovým perom a s poriadne dlhou výdržou

Nové moto G smartfóny s dotykovým perom a s poriadne dlhou výdržou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Motorola sa dlhodobo sústredí na strednú triedu smartfónov, pričom do tohto segmentu prináša modely s nadštandardnou výbavou. Dva nové prírastky do rodiny moto G, modely moto G Power a moto G Stylus chcú spotrebiteľov presvedčiť, že si v roku 2020 netreba kupovať predraženú vlajkovú loď.

Nový smartfón moto G Stylus je obzvlášť zaujímavý, pretože doteraz žiadny telefón z dielne spoločnosti Motorola nemal nikdy predtým dotykové stylus pero. Je tak jedným z mála telefónov na trhu, od akéhokoľvek výrobcu, ktorý je vybavený svojim vlastným ukazovacím zariadením. Pre tých, ktorí chceli telefón s dotykovým perom, bola až do tohto okamihu zrejmá voľba séria modelov Galaxy Note od spoločnosti Samsung. Tie sa však cenovo radia medzi vlajkové lode.

Dotykové pero sa v prípade nového smartfónu moto G Stylus zasúva do tela zdola, pri výstupe pre slúchadlá. Hoci dotykovému peru chýbajú niektoré ďalšie triky a pripojenie Bluetooth ako má pero S Pen od spoločnosti Samsung, spáruje sa s novou aplikáciou Moto Note. Tá umožní používateľom na displeji telefónu ručne písať či vytvárať rôzne kresby, aj v prípade, že je displej telefónu uzamknutý.

Smartfón Motorola moto G Stylus.

Veľkým predajným lákadlom nového smartfónu moto G Power je jeho batéria s kapacitou až 5 000 mAh. To by malo byť dosť dobré na to, aby ste nemuseli príliš často myslieť na nabíjanie. Spoločnosť Motorola pritom sľubuje výdrž batérie pre až 27 hodín prehrávania videa alebo až tri dni bežného používania na jedno nabitie.

Oba nové telefóny sa dodávajú so 6,4-palcovými displejmi a sú poháňané procesorom strednej triedy Snapdragon 665 od spoločnosti Qualcomm. Do výbavy dostali 4 GB pamäte RAM. Interné úložisko má v prípade modelu moto G Power kapacitu 64 GB, zatiaľ čo v moto G Stylus dosahuje kapacitu až 128 GB. Oba telefóny majú samozrejme aj slot pre microSD kartu pre rozšírenie kapacity úložiska.

Smartfón Motorola moto G Power.

Čo sa týka fotoaparátov, model moto G Stylus je vybavený zadným fotoaparátom s tromi objektívmi s rozlíšením 48 + 16 + 2 megapixely. V prípade moto G Power klesá rozlíšenie trojitého fotoaparátu na 16 + 8 + 2 megapixely. K dispozícii bude zrejme aj množstvo funkcií poháňaných umelou inteligenciou, vrátane automatickej detekcie úsmevu pre zachytenie dokonalého skupinového záberu.

Spoločnosť Motorola sa v posledných rokoch presadila na trhu s mobilnými telefónmi so svojimi dobre vybavenými modelmi za slušné ceny. Smartfón moto G Stylus bude dostupný na jar v USA a v Kanade za odporúčanú maloobchodnú cenu 299,99 dolárov, zatiaľ čo smartfón moto G Power bude stáť 249,99 dolárov. Informácie o cenách a dostupnosti pre Slovensko zatiaľ neboli oznámené.

Smartfóny Motorola moto G Stylus a moto G Power.