Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Jeep jazdí po teréne už aj s robustným elektrickým bicyklom

Jeep jazdí po teréne už aj s robustným elektrickým bicyklom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Značka Jeep sa do histórie zapísala svojimi odolnými terénnymi vozidlami, ktoré sa aj dnes tešia medzi motoristami veľkej obľube. Automobilka teraz skúša svoje znalosti využiť aj v oblasti cyklistiky a predstavuje svoj prvý terénny bicykel s elektrickým pohonom.

Nový elektrický bicykel Jeep sa vyrába v spolupráci so spoločnosťou QuietKat. V skutočnosti sa dosť podobá práve na model Fat Tire Ridgerunner. Výraznejší rozdiel sa dá nájsť v batérii, ktorá je v prípade modelu Ridgerunner umiestnená na vrchu spodnej rámovej trubky, zatiaľ čo v prípade e-bicykla Jeep vyzerá byť batéria plne integrovaná v tejto hrubšej časti rámu bicykla. Na jedno nabitie by pritom mala batéria poskytnúť dojazd približne 64 kilometrov.

https://www.quietkat.com/product/fat-tire-ridgerunner/

Spoločnosť Jeep hovorí, že jej prichádzajúce elektrické bicykle budú na trhu „najschopnejšími terénnymi elektrickými horskými bicyklami, aké vôbec existujú“. Toto odvážne tvrdenie sa snaží podčiarknuť zverejnenými parametrami e-bicykla. Ten je vybavený 750 W elektrickým motorom a po teréne jazdí na 4,8-palcových hrubých pneumatikách CST Roly Poly. S nerovnosťami si poradí pomocou systému odpruženia nazývaného ako Fire-Link. Pokiaľ je to ten istý systém ako v prípade modelu e-bicykla Ridgerunner, znamená to 150 mm odpruženie prednej vidlice RST Air a zadného odpruženia rámu značky Rockshox.

Elektrický terénny bicykel Jeep.

Elektrický bicykel Jeep bude vybavený kotúčovými brzdami a reťazovým pohonom. No a to je všetko, čo bola spoločnosť Jeep ochotná prezradiť. Viac informácií by sa mohlo objaviť pred uvedením e-bicykla Jeep na trh, ktoré je plánované na jún. Ceny zatiaľ neboli odhalené, no pokiaľ môžeme porovnať, podobné modely z dielne spoločnosti QuietKat sa cenovo pohybujú okolo 5 000 až 6 000 dolárov. A to je v dnešnej dobe dosť peňazí za terénny elektrický bicykel.

Elektrický terénny bicykel Jeep.