Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový zosilňovač od iFi má podobu ploskačky do vrecka

Nový zosilňovač od iFi má podobu ploskačky do vrecka
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Britský výrobca zvukových zariadení iFi uviedol na trh nový prenosný USB DAC zosilňovač pre slúchadlá, ktorý dodáva „svieži a na detaily bohatý zvuk ako taký lahodný dúšok single malt“. Zosilňovač Hip-DAC pritom bez problémov vkĺzne do vrecka rovnako ako ploskačka /anglicky hip flask).

Nový prevodník digitálneho signálu na analógový (DAC) je navrhnutý tak, aby nahradil horšie zvukové obvody, ktoré sa nachádzajú v mnohých smartfónoch, tabletoch a počítačoch. Poslucháčovi tak poskytne vítané zlepšenie kvality prehrávaného zvuku. Hip-DAC pritom ťaží z procesoru Burr-Brown DAC a z vlastných obvodov iFi pre podporu zvukových formátov Hi-Res PCM a DXD pri vzorkovacích frekvenciách až 374 kHz a až DSD256. DAC procesor spracováva formáty PCM a DSD osobitne, takže tieto formáty môžu zostať „dokonale bitové“ celú cestu cez analógovú konverziu.

Vreckový zosilňovač iFi Hip-DAC

Hip-DAC má vyvážené zvukové obvody na svojej analógovej strane, ktoré sa vyznačujú svojou redukciou šumu. Tento prenosný zosilňovač zvuku tiež získal vlastné operačné zosilňovače, keramické kondenzátory, nízkošumové napájanie a ďalšie technológie. Zo strany zosilňovača slúchadiel má zariadenia nominálny výkon 400 mW, ale dokáže dodať viac ako 700 mW. To by malo stačiť pre všetky bežné slúchadlá, okrem tých najnáročnejších modelov pre audiofilov. Súčasťou výbavy je tiež niečo, čo sa nazýva ako PowerMatch, ktoré upravuje citlivosť vstupu tak, aby sa zhodovala s úrovňou meniča, ktorú vyžadujú káblové slúchadlá.

Vreckový zosilňovač iFi Hip-DAC

Z pohľadu dizajnu vyzerá zariadenie ako ploskačka, s rozmermi 102 x 70 x 14 milimetrov. Tento pocit zvýrazňuje i otočný ovládač hlasitosti, ktorý pripomína zátku. Po jeho stranách sú umiestnené LED diódy, ktoré používajú rôzne farby pre označenie zvukového formátu a vzorkovacích frekvencií počas prehrávania obsahu. Zabudovaná batéria s kapacitou 2 200 mAh poskytne výdrž približne 12 hodín na jedno nabitie. K dispozícii sú porty USB-C a USB typu A, spolu s 3,6 mm jack konektorom pre slúchadlá a výstupom Pentaconn 4,4 mm (pre slúchadlá, ktoré môžu využívať vyvážený výstup).

Vreckový zosilňovač iFi Hip-DAC sa predáva od tohto mesiaca za cenu 149 dolárov.

Vreckový zosilňovač iFi Hip-DAC